BELEDİYE BAŞKANI GENCAN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ: "EN BÜYÜK GÜCÜMÜ SİZLERDEN ALIYORUM"
"Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan, merkez ve köy muhtarları ile eşlerinin katılımıyla Edirne Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde değerli bir buluşma gerçekleştirdi. Muhtarlar Günü vesilesiyle düzenlenen ancak Başkan Gencan'ın şehir dışında olması nedeniyle gecikmeli yapılan programda, Başkan Gencan tüm muhtarlarla tek tek sohbet etti ve dayanışma mesajı verdi.
Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan, buluşmada yaptığı konuşmada, yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Muhtarlar Gününüz sebebiyle bu akşam bir aradayız. Biraz gecikmeli olarak bir araya geldik. Şehir dışında bulunuyor olmam nedeniyle, gününde bu sene kutlamamızı yapamadık. Ama bu akşam görüyorum ki hem merkez muhtarlarımız hem köy muhtarlarımız bizleri yalnız bırakmamışlar. Öncelikle çok teşekkür ediyorum katılımınız için. Evinize hoş geldiniz" dedi.
"MUHTARLARIMIZDAN GÜÇ ALIYORUM"
Konuşmasında muhtarların kendisi için önemine vurgu yapan Başkan Gencan, "Tabii bütün muhtarlarımız, bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Bir belediye başkanı olarak en büyük, en büyük gücümü sizlerden, siz muhtarlarımızdan alıyorum. Mahallelerimiz için, köylerimiz için hep beraber iş birliği içerisinde çok güzel çalışmaları hep beraber yürütüyoruz," ifadelerini kullandı.
Özellikle son dönemde şehirde yaşanan zorluklarda muhtarların desteğinin altını çizen Gencan, "Zaman zaman, özellikle şehrimizde son günlerde zor zamanlar geçiriyorum bir belediye başkanı olarak. Ama bu konuda hep muhtarlarımızdan güç alıyorum. Onların samimiyetinden, onların güzel desteklerinden, onların sabırlarından. O yüzden bu, benim için bir belediye başkanı olarak çok büyük bir şans" diye ekledi.
Merkez ve köy muhtarlarını ayırt etmeksizin destekçileri olduğunu belirten Başkan Gencan, özellikle köy muhtarlarının zorlu mücadelesine değindi: "Yine burada çok kıymetli köy muhtarlarımız var. Onlar da köyleri için hiç durmadan, gece gündüz demeden, çok kıt kaynaklarla mücadele veriyorlar. Hepsinin yaşadığı, birebir yaşadığı zorlukları görüyorum. Elimiz erdiğince destek olmaya çalışıyoruz. Keşke daha çok kaynağımız olsa, sadece merkezdeki mahallelere değil, tüm köylerimize de ulaşabilsek. Ama inanın, bunun için gece gündüz demeden de çabalamaya devam ediyoruz."
"VARLIĞINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ"
Edirne'nin her yerini bir bütün olarak gördüğünü ifade eden Başkan Gencan, muhtarları vatandaşın en kolay ulaşabildiği kapısı olarak nitelendirdi ve sözlerini şöyle tamamladı: "O yüzden biz yerel yöneticiler, ki vatandaşın en kolay ulaşabildiği kapısı her daim açık olan siz kıymetli muhtarlarıma tekrar samimiyetimle teşekkür etmek istiyorum. Varlığınız benim için çok kıymetli. İnşallah birlikte daha nice güzel yollara yürüyeceğiz. Birlikte nice güzel hizmetleri beraber yapacağız. Çok teşekkür ediyorum. Gününüz tekrardan kutlu olsun. Yanımızda olduğunuz için, destekçimiz olduğunuz için meclis üyelerimizle beraber, başkanlarımızla beraber, hep beraber muhtarlarımızla şehrimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. İyi ki varsınız. Çok teşekkür ederim."
Başkan Gencan'ın samimi konuşmasının ardından, Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Başkanı Fatih Kıyga ve Barutluk Mahalle Muhtarı Zeki Yaşagör de birer konuşma yaparak Başkan Gencan'a teşekkürlerini iletti.



_20251022160449314.webp)
