Zabıta Teşkilatı,Emniyet Müdürünü ziyaret etti

2014-09-02 11:58:00
Zabıta Teşkilatı,Emniyet Müdürünü ziyaret etti
01-07 Eylül Belediye Haftası etkinlikleri nedeni ile Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul TANRIKULU, Zabıta Müdürü Mustafa ZOGO ve Zabıta memurları, Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi BAŞTUĞ’u makamında ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı TANRIKULU Zabıta biriminin ilk kurulduğu yıllarda Polis statüsünde olduğunu daha sonra belediye bünyesine katıldığını belirterek, “Tüm zabıta teşkilatımızın 188. kuruluş yıldönümünün hayırlı olmasını diliyorum. Zabıta teşkilatının çalışma düsturu kamu düzenini sağlamak adına, kötülükleri uzaklaştırmaktır. Bir anlamda zabıta belediyenin dışa açılan yüzüdür. Bu açıdan alınan eğitimler ve edindiğimiz tecrübeler sayesinde halkımızla daha iyi iletişim kurduğumuza inanıyorum. Zabıta teşkilatlarımız kentimizde vatandaşın sağlığı, huzuru ve mutluluğu için hizmetlerini her zaman devam ettirmektedir. 365 gün resmi tatil, bayram gözetilmeksizin hizmetlerini aksatmadan yürütmektedir. Tüm arkadaşlarımız özveriyle işin gerektirdiği gibi ve zamanın gerektirdiği şekilde çalışmaktadırlar” dedi. Edirne İl Emniyet Müdürü BAŞTUĞ konuşmasında ise; “ Zabıta teşkilatı, Nefise Mektepleri denilen Sanat Okullarının açıldığı, yeniçeri askerlerinin yenilendiği, askeri gücün yanı sıra Zabıtanın hayata geçirilerek tescillendiği bir birimdir. Zabıta teşkilatımız günün 24 saati vatandaşın tüm istek ve talepleri doğrultusunda ayrıca önleyici ve koruyucu olarak ve bunları da görevlerinin gereği olarak hizmetlerini yürütmektedirler. Bugün hayatımızın her noktasında zabıtalık hizmeti vardır. Zabıta hizmetleri kentimizin daha yaşanabilir olması için çok gereklidir. Tüm zabıta teşkilatımızın Zabıta Haftasını kutluyorum " dedi.