Vali Fahri Yücel’i saygıyla yâd ediyoruz

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2000-2004 yılları arasında Edirne Valiliği görevini yürüten Vali Fahri Yücel’in ölüm yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Edirne’miz için çok değerli bir yere sahip olan rahmetli Vali Fahri Yücel’i saygıyla anıyorum.” dedi.

2014-08-12 13:39:00
Vali Fahri Yücel’i saygıyla yâd ediyoruz
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de görev yaptığı süre içerisinde, Edirne’ye gönülden bağlı, hizmet aşkıyla Edirne’de kalıcı izler bırakan Vali Fahri Yücel’i sevgi ve saygıyla yad ettiklerini belirtti. Başkan Recep Gürkan, şunları kaydetti: “Rahmetli Vali Fahri Yücel, eğitimden kültüre, turizmden kırsal kalkınma alanına kadar, gerek düşünce ve fikirleri ile, gerekse hayata geçirdiği projeler ile Edirne’mize çok önemli katkıları olan bir insandır. Edirne’de yürüttüğü birçok proje ile, kentimizde devrim niteliği oluşturmuştur. Kentimizin tarihsel ve kültürel potansiyelini, gelişmesini sağlayacak şekilde kaynaklar oluşturmuştur. Genel idare işleyişinde, yavaş ilerleyen bürokratik işleyişi kırmayı başararak, kentimizin dinamiklerini harekete geçirecek uygulamaların hızlanmasını sağlayarak, hem vatandaşların hem de sivil toplum kuruluşlarının sorumluluk bilincini harekete geçirmeyi başarmıştır. O’nun Edirne için başlattığı seferberlik çalışmalarını, çalışkanlığı, hizmetleri ve dostluğu ile hala gönüllerimizde sevgi ve saygısını koruyan Vali Fahri Yücel’in ismini yaşatmak, öncelikle bir Edirneli olarak, sonrasında Edirne Halkı’nın teveccühü ile seçilmiş bir belediye başkanı olarak bizlerin görevi olduğunun farkındayız. Bizlerde, “En büyük sermaye bilgi ve eğitimdir” diyen Vali Fahri Yücel’in başlattığı projelerin takipçisi olacak, başlattığı kent tarihi müzesini yaşama geçirmeyi öncelikle bir görev olarak görüyoruz. Ve bunun içinde çalışmalarımızı başlattık. Bu düşünceler ile kendisi ile çalışma fırsatını bulduğum değerli insan, değerli dost, rahmetli Vali Fahri Yücel’i sevgi ve saygıyla anıyorum.”