Türkçe Yaz Okulu Öğrencileri Gürkan’ı Ziyaret Etti

2014-08-21 19:18:00
Türkçe Yaz Okulu Öğrencileri Gürkan’ı Ziyaret Etti
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı, 13 farklı ülkeden, 16 kişilik ‘Türkçe Yaz Okulu’ öğrencileri, ziyaret etti. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü’nün ortaklaşa olarak bu yıl 5. sini düzenlediği ‘Türkçe Yaz Okulu’ öğrencileri, Edirne Belediye Başkanı Gürkan’ı ziyaret etti. Türkçe Yaz Okulu’na 96 ülkeden yaklaşık 400 öğrenci katılırken, Türkiye’nin 13 farklı ilinde 1,5 aylık Türkçe eğitimi ve bunun yanında kültürel faaliyetler, aktiviteler, Türkiye’yi tanıtıcı etkinliklerde bulundukları belirtildi. Öğrenciler Türkiye’de bulundukları süre içerisinde İğneada, Çanakkale-Truva Antik Kenti, Kırklareli’de bulunan Dupnisa Mağarası ve Edirne ziyaretleri gerçekleştirerek, Türkiye kültürel yapısı hakkında bilgiler verildiği ifade edildi. Edirne’ye hayran kaldığını belirten öğrenciler, Belediye Başkanı Recep Gürkan’la sohbet ettiler. Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Türkçe Yaz Okulu öğrencilerinin ziyaretinden memnun olduğunu belirterek, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.