Toplu Taşıma Durakları Yeniden Düzenleniyor

2014-12-11 10:28:00
Toplu Taşıma Durakları Yeniden Düzenleniyor
  Edirne Belediyesi Meclisin 03/12/2014 tarih ve 2014/320 sayılı Kararıyla, Şehir Merkezinin değişik bölgelerinde bulunan toplu taşıma araçlarına iniş ve binişlerin yapıldığı durakların trafik düzeni ve güvenliği açısından uygun yerlerde konumlandırılarak sayı ve aralıklarının taşımacılık performansını arttıracak şekilde düzenlendi. Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, yapılan düzenlemelere çeşitli akademik çalışmaların da ışık tuttuğu ve bu akademik çalışmalara göre otobüs durakları arasındaki ortalama mesafenin 350 metre olması gerektiğinin önerildiği belirtildi. Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün açıklamasına göre duraklardaki yeni düzenlemeler şu şekildedir: 1.       6A Hattı güzergahında, Kıyık Caddesi Göçmen Çeşme sokak girişinde bulunan Son Bakkal durağının mesafe nedeni ile kaldırılmasına, 2.       5A ve 7B Hatları güzergâhında, Atatürk Caddesi üzerinde Sun Evleri önünde bulunan durakların her iki yönde de mesafe ve yol eğimi nedeni ile kaldırılmasına, 3.       3B, 5B ve 7B Hatları güzergâhında, Jandarman Üsteğmen Ahmet Altın Caddesi üzeri Askeri lojman önünde bulunan durakların her iki yönde de mesafe nedeni ile kaldırılmasına, 4.       5A, 5B ve 7B Hatları güzergâhında, Mithat Vardar Caddesi üzeri gidiş-geliş yönünde Egeşah ve Tuğra Market karşısında bulunan durakların her iki yönde birleştirilerek Ezgi Siteleri C blok önünde tek durak haline getirilmesine, 5.       2A, 2C, 5A,  7B Hatları güzergâhında, Ahmet Yalçın Sarıgöl caddesi 75. Yıl okul köşesi ile H. Ayhan Ergin sokakta gidiş-geliş yönünde bulunan durakların kaldırılarak Başak Siteleri yanında tek durak haline getirilmesine, 6.       2A, 2C ve 7B Hatları güzergâhında, Ümran Akkan Caddesi üzerinde gidiş-geliş yönünde Karakoç Market önündeki Çağrı Durağı ve Yavuz Sultan Selim Camii önündeki Esentepe Cami duraklarının birleştirilerek Margi Market karşısına tek durak haline getirilmesine, 7.       2A, 2B, 2C ve 7B Hatları güzergâhında, Ümran Akkan Caddesi üzerinde 43 sokak yol kavşağında gidiş-geliş yönünde bulunan durakların mesafe nedeni ile kaldırılmasına (Orkide Siteleri), 8.       3, 3A, 3B ve 7B Hatları güzergâhında, Şevki Arman Caddesi üzerinde gidiş-geliş yönünde Marmara Ortopedi işyeri yanında bulunan durakların mesafe nedeni ile kaldırılmasına, 9.       2B ve 3B Hatları güzergâhında Muammer Aksoy Caddesi üzerinde gidiş-geliş yönünde Baca Kavşağı ve Özel İdare Duraklarının kaldırılarak Tunca Sitelerinin önünde tek durak haline getirilmesine, 10.     2B, 3, 3A Hatları güzergâhında Ali Rıza Ataktürk Caddesi ve Güngör Mazlum Caddesi kavşağında bulunan gidiş-geliş yönünde 500 Evler Durağının trafik düzeni açısından kaldırılarak Diş Hastanesi önündeki duraklarda düzenleme yapmak suretiyle birleştirilmelerine,  11.     2A, 2C ve 3B Hatları güzergâhında, Bahriye Üçok Caddesi üzerinde gidiş-geliş yönünde Bilgi Dershanesi Durağı ve İlhami Ertem Lisesi duraklarının kaldırılarak Güçlü Sitesi C Blok önüne tek durak şeklinde düzenlenmesine, 12.     3B Hattı güzergâhında, Şükrüpaşa Mahallesi Şehit Lütfü Küçükyoğurtlu Caddesi gidiş-geliş yönünde Yaz Gülü Siteleri önünde bulunan durakların kaldırılarak Amerikan Dil Eğitim dershanesi altında yeniden düzenlenmesine, 13.     2A, 2C ve 3B Hatları güzergâhında, Şehit Efkan Yıldırım Caddesi gidiş-geliş yönünde Onur Market önünde bulunan durağın kaldırılarak 128. Sokak girişine ve Ören Sitesi karşısındaki Durağın 122. Sokak girişine alınarak düzenlenmesine, 14.     6, 6A ve 7B Hatları güzergâhında, Eski TOKİ yerleşimi, İl Sağlık Müdürlüğü önünde gidiş-geliş yönünde bulunan durakların mesafe nedeni ile kaldırılarak araçların depolama yaptıkları alanda düzenlenmesine karar verilmiştir.” Açıklamada, son olarak, “Bu düzenleme gereği durak yerlerinin değiştirilmesine başlanmıştır. Vatandaşlarımızın değişiklikler nedeniyle toplu taşıma sürücülerine ısrar etmemeleri gerekmektedir. Sürücüler kaldırılan duraklarda yolcu indirme ve bindirme yapamayacaklardır.” denildi.