Sokak Hayvanları Barınağı’nda tedavisi yapıldı

2014-09-16 10:15:00
Sokak Hayvanları Barınağı’nda tedavisi yapıldı
Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda, kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğrayan köpeğin tedavisi yapıldı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, konuyla ilgili olarak “15.09.2014 tarihinde, sabaha karşı saat 04:00 sıralarında, kimliği belirsiz bir kişi, köpeğe saldırıp, kesici aletle yaralamıştır. Duyarlı vatandaşlarımızın olay yerinde şâhısa müdahalesiyle köpek kurtarılarak, ekiplerimiz tarafından Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’na getirilmiştir. Yapılan muayene sonucu köpeğin karnında ve kuyruğunda derin kesikler tespit edilerek, tedavisi yapılmıştır. Barınağımızda görevli Veteriner Hekim Soyuhan Barlas tarafından ameliyatı gerçekleştirilen köpeğin durumu şu anda iyi olmakla birlikte, barınağımızda gözetim altındadır.” dedi.          Tanrıkulu, açıklamasında ayrıca, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda, ihbarlar sonucunda yaralı ve sahipsiz sokak hayvanlarının, bildirilen yerden alınarak, tedavi ve bakımlarının yapıldığı belirterek, “Sokak Hayvanları Barınağımızda kedi ve köpeklerimiz emin ellerde. Deneyimli veteriner ekibimiz ile, hayvanlarımızın ameliyatları ve tedavileri yapılarak, en kısa sürede sağlıklarına kavuşmaları sağlanıyor. Hijyen bir ortamda, kedi ve köpeklerimize sağlıklı bir ortam yaratıyoruz. Sokak Hayvanları Barınağımız’da Veteriner Hekim Soyuhan Barlas, Veteriner Teknisyenlerimiz Gözde Yetişken, Samir Hoşboy ve Muzaffer Karadeniz ile şoförümüz Necati Öztürk ve diğer personelimiz ile, sahipsiz hayvanların denetim altında tutulması, her türlü sağlık ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çalışmaktayız.” diye konuştu.