"Bulgaristan'dan büyük su kütlesi geliyor" dedikodu

2015-02-05 08:45:00
"Bulgaristan'dan büyük su kütlesi geliyor" dedikodu
  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “kentte dolaşan ‘Bulgaristan'dan büyük su kütlesi geliyor’ dedikodusu gerçeği yansıtmıyor.” dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan sabah saatlerinde Habertürk TV ve CNN Türk haber kanallarına canlı yayında taşkının son durumunu anlattı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Sabah taşkın alanında keşif yaptık. Saat 08:00 itibariyle suyun debisi 1606 m3/sn'ydi, sürekli bir düşüş olduğunu görüyoruz. Bizler de biran önce karayolunu ulaşıma açmak istiyoruz. Öğlen saatlerinden suyun 1400 m3/sn'lere düşmesini bekliyoruz. Söğütlük mevkii Lozan Caddesi'nde yolda geniş çatlaklar var. Şuanda belediye ekiplerimiz gerekli hazırlıkları yapıyorlar. Saat 12:00'dan itibaren DSİ'ye ait büyük kamyonlarla yoldaki çatlak ve çukurlar doldurulmaya başlanacak. Sular tam olarak çekilmediği için şuan ne kadar bozuk kısım var bilemiyoruz ancak yolu onara onara gitmeyi düşünüyoruz. Saat 14:00-15:00 civarında yolun onarım çalışmasını bitirmiş olacağımızı ve ardından en geç akşam saatlerinde karayolu ile geçişi sağlayacağımızı umuyoruz. En büyük amacımız bir can kaybı olmadan bu felaketi atlatmak. Bu sebeple tedbirli davranmak zorundayız. Eğer onarım çalışması planladığımız gibi olursa Askeriyenin yüksek araçları ile vatandaşlarımızı evlerine ulaştırmayı düşünüyoruz. Kentte dolaşan Bulgaristan'dan büyük su kütlesi geliyor dedikodusu gerçeği yansıtmıyor. An itibariyle görülen ve bize bildirilen herhangi bir risk yok, vatandaşlarımız rahat olsunlar. Dün akşam da Karaağaç'a gidip vatandaşlarımızla görüştük. Mahallenin içerisinde de herhangi bir sıkıntı sel tehlikesi yok. Vatandaşların gıda,içme suyu, barınma, ısınma tüm ihtiyaçları belediyemiz tarafından sağlandı. Bu sel felaketi bizlere şunu gösteriyor ki artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu konuda artık Edirne'ye el atmasının zamanı çoktan geldi, hatta geç bile kalındı.” ifadelerini kullandı.