Otomatik sulama sistemi ile tasarruf ediliyor

2015-02-17 13:32:00
Otomatik sulama sistemi ile tasarruf ediliyor
  Edirne Belediye Başkanlığı, toprak altı sulama ile, Edirne Belediyesi’nin ekonomisine büyük bir yatırım yapıyor.             Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne’de orta refüjlerde otomatik sulama sistemine geçti. Şubat ayında başlayan çalışmaların, ay sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar hızla devam ederken, yetkililer otomatik sulama sistemi ile önemli bir tasarruf edilmiş olduğunu kaydettiler.           Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Özbir Hakan Savaşçı, toprak altı otomatik sulama sistemi öncesi, 6 tankerle sulama yaptıklarını ve bu sistemle yeterli homojen sulama yapılamadığını belirten Savaşçı, “Tankerli sulama sisteminde, tankerlerle geç saatlerde sulama yaptığımızdan dolayı vatandaşlarımızdan tankerlerin motopomplarının çok fazla ses çıkarması nedeniyle, İmar ve Şehircilik Bakanlığı’na kadar giden çok sayıda şikâyet alıyorduk. Sesten şikâyetle birlikte, tankerden taşan sular yollarda zaman zaman su birikintisi oluşturabiliyor, yolların ıslanması veya buzlanma ile birlikte kaygan zemin, trafik kazalarına neden olabiliyordu. Ve en önemlisi, ekonomik anlamda benzin+su masrafı yılda yaklaşık 600bin TL masraf ediyorduk. Belediye Başkanımızla görüşmelerimizde hem ekonomik anlamda tasarruf etmek hem de vatandaşlarımızın şikâyetlerine çözüm üretmek anlamında, toprak altı sulama sistemine geçiş yaptık.” dedi. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ö.Hakan Savaşçı, “Bu yeni sulama sistemine geçiş için KDV dahil 127,811-TLlik masrafımız olmakla birlikte, işçiliğini tamamen kendimiz yaptığımız için ayrıca bir para ödemedik. Geçmiş dönemde yaptığımız tankerli sulamayla benzin+su masrafımız yılda yaklaşık 600bin-TL iken, yeni sistemle birlikte benzin masrafımız ortadan tamamen kalkmış oluyor ve sistemin saat ayarlı olmasıyla birlikte su maliyetimiz tahmini olarak en fazla 20bin TL’ye düşüyor. Bu da Edirne Belediyesi olarak ekonomik anlamda çok büyük bir kazançtır.” dedi.