Kurtuluş etkinlikleri bütün gün devam etti

2014-11-26 14:01:00
Kurtuluş etkinlikleri bütün gün devam etti
                Edirne Belediye Başkanlığınca organize edilen Kurtuluş Şenliği etkinlikleri ile, 92.Kurtuluş yıl dönümü 3 gün 3 gece kutlanıyor.             Kurtuluşun 92. yıl dönümünde, Edirne’de 92.yıla yakışır bir Kurtuluş Şenliği düzenlediklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Halkımızla birlikte, 92.yıla yakışır bir Kurtuluş Şenliği yaşamak istedik. Bunun içinde etkinliklerimizi 3 gün sürecek. İlk gün vatandaşlarımızla birlikte gerçekten coşku içinde geçirdik. Kortejimiz ve Solo Türk’ün gösterilerinin ardından Eski Camii önünde stant kuran esnaflarımızı gezdik. Kurtuluş günümüze, hem halkımız hem de esnafımız bizlerle birlikte bu coşkuyu yaşamasını amaçladık böylelikle. Belediyemiz Halk Oyunları Topluluğumuz burada yöresel oyunlarımızı oynayarak coşkumuza coşku kattılar.” diye konuştu.             Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yine Edirne Belediyesi ve T.C.Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü işbirliği ile, Devecihan Kültür Merkezi’nde Nostalji Edirne adlı sergi açılışını gerçekleştirdi. 1910-1970 yıllarından Edirne fotoğraflarından oluşan serginin açılışına, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte Edirne Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve vatandaşlar katıldı.             Sergi açılışında, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Edirne Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu’na katkılarından dolayı Edirnekari tablo hediye ederek, Edirne’nin tanıtımına katkı sağladıkları için teşekkür etti.             GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EDİRNE             Devecihan Kültür Merkezi’nde ki sergi açılışının ardından, Yard.Doç.Dr.Ratıp Kazancıgil tarafından verilen ‘Geçmişten Günümüze Edirne’ adlı konferansa katıldı. Yard.Doç.Dr.Ratıp Kazancıgil, konferansta Edirne hakkında önemli bilgiler aktardı. Konferans sonunda, Kazancıgil’e, Eski Belediye Başkanlarından Şevki Arman ve kendisinin ziyaretinde birlikte çekilmiş oldukları fotoğrafı armağan etti.