Kurtuluş Coşkusu çelenk töreni ile başladı

2014-11-25 14:48:00
Kurtuluş Coşkusu çelenk töreni ile başladı
                Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıl dönümü kutlamaları Atatürk Anıtı önündeki törenle başladı.             Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlarken, törene; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yanı sıra CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve çok sayıda vatandaşın katıldı. Çelenk töreninde, konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bağımsız bir ülkenin topraklarında özgürce yaşıyorsak, adımızı, şanımızı, dinimizi ve insanlığımızı gururla haykırabiliyorsak, Atatürk başta olmak üzere vatan için canını gözünü kırpmadan veren şehitlerimiz, sakınmadan merminin önüne atılan gazilerimiz sayesindedir. Bu vesile ile vatanımız için şehit olmuş ecdadımızı bir kez daha rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.” dedi.Gürkan, ayrıca, 25 Kasım tarihinin ‘Kadına Karşı Şiddete Hayır’ günü olduğunu da hatırlatarak, tören konuşmasında, "Bizi biz yapan, bizi doğuran, geceleri uykusuz kalan, bugünlere gelmemizi sağlayan, analarımız, eşlerimiz, kadınlarımız bilsinler ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda, kurtuluş savaşının kazanılmasında nasıl ki her anne 2 aylık bebeğinin üzerindeki örtüyü top mermisi ıslanmasın diye top mermisinin üstüne koymuş, gözü gibi sakınmışsa, biz de bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yöneticileri olarak, kadınlarımızın, evlatlarımızın yanındayız. Kadına şiddete de hayır diyoruz" dedi.             Tören sonunda, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, 54.Mknz.Piy.Tug.Komutanlığı’na giderek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı makamında ziyaret ettiler. Başkan Recep Gürkan, “Bu ülkenin özgür ve bağımsız yaşayabilmesinin en büyük güvencesi olan Türk Ordusu bizim gururumuzdur” dedi.