“Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.”

2014-04-18 09:07:00
“Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.”
             Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümünde bir mesaj yayınladı.                     Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümünde yayınladığı mesajda, “Köylerdeki okulları kapatıp, öğretmenleri köylerden uzaklaştırmak, eğitim boşluğunun başka şekillerde doldurulmasına imkân vermiştir. Hedefimiz çalışan, üreten, iyi eğitim almış nesiller yetiştirmek olmalıdır.” diyerek, şunları kaydetti: “Eğitim-öğretimin yaygınlaştırılması, toplumun tüm katmanlarına ulaştırılması, şehirlerin en ücra köşelerine okul açılıp öğretmen gönderilerek ihtiyacın karşılanması gelecek hedefi olan toplumlar için çok önemlidir. İşte bu amaçlarla hayata geçirilmiştir Köy Enstitüleri. Kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçen, katkı veren herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”