Kasım Ayı Olağan toplantısı gerçekleştirildi

Edirne Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı 05 Kasım 2014 Çarşamba günü Saat:14:00’de gerçekleştirildi.

2014-11-06 12:56:00
Kasım Ayı Olağan toplantısı gerçekleştirildi
5393 sayılı Belediye Kanununun 20 ve 21 nci maddesi hükümlerine uyularak, 05.11.2014 Çarşamba günü saat 14:00’te Belediye Meclis Salonunda, Belediye Meclisinin Kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi. Mecliste, 2015 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesinin ve Bütçe Tarife Cetvelleri, 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinin 3. fıkrası uyarınca 2014 yılında Belediyede münhal bulunan 1 adet Avukat kadrosu için Tam Zamanlı Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ödenecek net ücret tutarı, Öz Meriç Kum Madencilik Turizm ve Tic. Ltd. Şti.’ne ait Edirne Merkez Sarıcapaşa Mahallesi Pafta: E17D-07A4C, Ada: 436, Parsel: 107 sayılı taşınmazın geçici otopark olarak kullanılması, Edirne Belediye sınırları içerisinde yapılan toplu taşımanın seri ve güvenli hale getirilmesi amacıyla yolcu indirme-bindirme yeri olarak düzenlenen yerlerin incelenmesi ve trafik güvenliği açısından uygun olmayan yerlerin tespit edilmesi, kaldırılacak ve yeni tanımlanacak durak yerlerinin belirlenmesi için konunun Ulaşım Komisyonuna havale edilmesi, Edirne Belediye Meclisinin 03.09.2014 tarih ve 2014/265 sayılı kararı ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce tüm taksi duraklarını kapsayacak ayrıntılı bir çalışma yapılmasına, kapatılması ve birleştirilmesi gereken durakların belirlenip Edirne genelinde bir çalışma içerisinde konunun değerlendirilmesinin uygun olacağı belirtilmiş olup, bu karar gereğince hazırlanan alt komisyon raporunun Ulaşım Komisyonuna havale edilmesi, Kirada bulunan Belediye taşınmazlarının on yıla süre ile kiraya verilmesi, Belediyede münhal bulunan 1 adet Tekniker kadrosu için Tam Zamanlı Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ödenecek net ücret tutarının belirlenmesi konuları görüşüldü.  Kasım ayı olağan meclisinde ayrıca, Belediye Başkanı Recep GÜRKAN’ın talebi üzerine, görevi başındayken hayata veda eden rahmetli Edirne Valisi Fahri YÜCEL’e ve İşadamı Kemal ŞAHİN’e 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. maddesinin ( r) bendi uyarınca “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesi görüşüldü.