KAKAVA HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ PROGRAMI AÇIKLANDI

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen; yurtiçi ve yurtdışından binlerce turistin katılımıyla gerçekleştirilen Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin programı belli oldu. Kakava Hıdırellez Şenlikleri’ni 2 yıl aradan sonra yeniden düzenleyecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gürkan, “Kakava Ateşi’ni bu yıl da sevgi, barış ve kardeşlik için yakacağız. 5-6 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz şenliklere tüm halkımızı, tüm misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.

2022-04-29 08:28:34
KAKAVA HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ PROGRAMI AÇIKLANDI

2017 Aralık ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine giren ve Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan, baharın müjdesi Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin programı belli oldu.

Şenlikler, 5 Mayıs 2022 tarihinde Saat:17.00’de Sarayiçi alanı girişinde bulunan Kanuni Köprüsü’nde protokolün karşılanması ile başlayacak.  Sarayiçi’nde düzenlenecek programda açılış konuşmalarının ardından dev Kakava Ateşi, bereket, sağlık, kısmet, neşe , şans; barış, huzur ve hoşgörü getirmesi için yakılacak. Edirne Belediye Bandosu’nun konseri, sahne konserlerinin ardından protokole ve halka pilav ikramında bulunulacak. Daha sonra Göksel Zurna ve ekibinin sahne gösterisi ile devam edecek olan etkinlik, Süheyla Solak’ın konseri ile son bulacak.

6 Mayıs’taki program ise 05.00-06.00 saatleri arasında Sarayiçi’nde düzenlenecek. Çeşitli gösterilerin katılımcılar ile buluşacağı şenliklerde dilekler Dilek Ağacı’na bağlanacak, niyetler nehre atılacak. Buradaki program simit ve çay ikramının ardından son bulurken; Hıdırellez Coşkusu Saraçlar Caddesi’ne taşınacak. Saraçlar Caddesi’nde Saat:12.30’da Edirne Belediye Bandosu’nun konseri ile Edirne Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi katılımcılara güzel bir gün yaşatırken, protokol konuşmalarının ardından Kakava Hıdırellez Şenlikleri yumurta kırma ve niyet çekilişi ile son bulacak.

2017 Aralık Ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne giren Kakava Hıdırellez Şenlikleri’ni 2 yıl aradan sonra tekrardan düzenleyecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl büyük oranda bir izleyici katılımı beklediklerini belirterek, “ Baharın gelişini müjdeleyen Kakava Hıdırellez Şenlikleri’ne bir kez daha ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından her yıl binlerce kişinin katıldığı şenliklerimizde Dev Kakava Ateşi’ni yine tüm dünyaya barış, sağlık ve mutluluk getirmesi için yakacağız. Baharı, Türkiye’nin en kadim şehirlerinden biri olan Edirne’de karşılamak isteyen; bu heyecana ortak olmak isteyen herkesi medeniyetler şehri Edirne’ye davet ediyorum” dedi.