Kahvehanelerde tek şeker denetimleri başladı

2014-09-19 12:06:00
Kahvehanelerde tek şeker denetimleri başladı
Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri ekiplerince, Edirne Valiliği’nin 5108 sayılı kahvehane, çay ocağı, cafe vb gibi yerlerde yapılan değişikliklerle ilgili denetimler yapılmaya başlandı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Valiliği’nin kahvehane, çay ocağı, cafe vb gibi yerlerde yapılan değişikliklerle ilgili olarak, Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri ekiplerinin rutin denetimlerin dışında ayrıca denetimlere başladıklarını belirtti. Tanrıkulu, “Edirne Valiliği, Dünya Sağlık Örgütü’nün öngördüğü şekilde kahvehane, çay ocağı, cafe vb gibi yerlerde bir takım değişiklikler yapılması yönünde genelge yayınladı. Edirne Belediyesi olarak da bizler, bu genelgenin uygulanması yönünde denetimlerimize başladık. Genelgeye göre, kahvehane, çay ocağı gibi birden fazla kişinin kullandığı malzemelerde ağız yoluyla bulaşıcı hastalık konusunda risk taşıması gerekçesi ile bu işletmelerin bulaşık makinesi bulundurması zorunlu hale getirilmiştir. Yine bu genelgeye göre, şeker kullanımını azaltmaya yönelik davranış gelişmesi açısından, belirtilen işyerlerinde çay, kahve, oralet gibi ürünlerde tek şekerle satışa geçilmesi, ancak müşteri tarafından istenilmesi halinde ilave şeker verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Ayrıca, bu işletmelerde zamanın daha verimli geçmesi, okuma alışkanlığının kazandırılması amaçlanarak, en az 2 yerel, 1 ulusal gazete bulunması şartları getirilmiştir. Edirne Belediyesi olarak, bizlerde Edirne Valiliği’nin yayınladığı genelge hükümlerine göre, denetimlerimize devam ediyoruz.” diye konuştu.