İstanbul Kültür Gezileri tüm hızıyla devam ediyor

2014-07-14 12:29:00
İstanbul Kültür Gezileri tüm hızıyla devam ediyor
  Edirne Belediye Başkanlığı’nca, Edirne’den İstanbul’a kültür gezileri düzenleniyor. Edirne Belediyesi’nce organize edilen İstanbul Kültür Gezilerine katılan vatandaşlar, böyle bir etkinliğin Edirne’de bir ilk olduğunu ve bu gezileri düzenleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başta olmak üzere, tüm ekibine teşekkür ediyorlar. 7 Temmuz 2014 tarihinde Dilaverbey Mahallesi ile Mithatpaşa Mahallesi sakinlerinin katılımı ile gerçekleşen ilk gezi, 14 Temmuz 2014 tarihinde Fatih Mahallesi sakinlerinin katılımı ile devam etti. İstanbul Kültür Gezileri 8.gününe ulaşırken, gezi sonrasında, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan vatandaşları Edirne’de karşılayarak, onlarla birlikte iftar yemeği yiyor. Gezi turundan dönen vatandaşlar, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu ve Selçuk Çakır tarafından karşılanarak, hep birlikte iftar yemeği yedikten sonra, tekrar mahallelerine bırakılıyorlar. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Halkımıza, seçim sürecinde verdiğimiz bir sözü daha yerine getiriyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Şehrimize her yıl, farklı il ve ilçelerden her gün tur otobüsleri geliyor. Ve neden Edirne’den İstanbul’a biz halkımızı götürmeyelim dedik. Bu geziler için, 2 katlı bir otobüse özel giydirme yaptırdık ve mahalle muhtarlarımız aracılığı ile her mahallemizden günlük 80 bayanımızla birlikte, İstanbul’da önemli mekânları geziyoruz. Otobüste belediye personelimiz, tur rehberi ve sağlıkçımız bulunuyor. İstanbul’da 1453 Panorama, Eyüp Sultan Camii, Piyer Loti, Sultanahmet Camii, Hipodrom (Sultanahmet Meydanı), Mısır Çarşısı’nı gezerek, akşam saatlerinde Edirne’ye dönüş oluyor. Ve tur dönüşü, bayanlarımızla birlikte iftar yemeği yiyerek, kendilerini evlerine kadar bırakıyoruz. Ramazan ayında başladığımız kültür gezilerine Ramazan ayından sonra da devam edeceğiz.” dedi.   İstanbul Kültür Gezisi fotoğrafları için tıklayınız.