GÜRKAN’DAN GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Meslek yaşamındaki zorluklara rağmen, topluma hizmet aşkı ve sorumluluk duygusuyla çalışarak, milletimizin sesi ve vicdanı olan tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

2023-07-21 12:01:34
GÜRKAN’DAN GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:

“24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmış, böylece haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olan 24 Temmuz günü, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların da başında gelmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin vatandaşlarımıza yansıtılması ve sorunların çözülmesinde çok önemli bir kamu hizmeti üstlenen basınımız, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en önemli vasıtadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün; “Basın, milletin müşterek sesidir”  sözü basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Basının görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında, hiç kuşkusuz basın hürriyetinin büyük önemi bulunmaktadır. Demokrasinin, çok sesliliğin ve özgürlüklerin gelişmesinde değerli bir işlevi olan basın mensuplarımıza, bu günlerde her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Biliyoruz ki, kamuoyunun ve toplumun hızlı, tarafsız ve doğru haber alma hakkını temin etmek, demokrasilerin en belirgin özelliklerinden biridir.