GÜRKAN, “YÜREĞİMİZDE ENGEL YOK, BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Biliyoruz ki en büyük engel, sevgisizliktir. Bizim yüreğimizde ise sevgisizliğe yer yok. Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz, tüm engelleri birlikte aşacağız. Çünkü biz birlikte mutlu, birlikte güçlüyüz” dedi.

2023-12-01 15:59:02
GÜRKAN, “YÜREĞİMİZDE ENGEL YOK, BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi;

“Toplumsal yaşama eşit ve etkin katılım, tüm bireylerin en temel hakkıdır. Engelli bireylerin toplumda var olabilecekleri imkân ve fırsatlar sunmak; ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel yaşama tam katılmalarını sağlamak ise hepimizin ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı birey bir engelli adayıdır. Çağdaş ve gelişmiş toplumlar engelli, engelsiz birey ayrımı yapmadan bütün vatandaşları için eşit hizmet ilkesiyle çalışmalarını yürütmektedir.

3 Aralık, aslında bir farkındalık günüdür. Engelli vatandaşların da bu dünyada, bu ülkede, bu kentte yaşayan her birey gibi kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirebilmeleri en temel insan hakkıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunları, yalnızca kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur, ortak sorumluluğudur.

İşte bu sorumluluğun bilinciyle Edirne Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya, birçok yenilikçi çalışma ile engelli vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Engelli bireylerimiz ve aileleri ile her zaman dayanışma içerisindeyiz. Her türlü hizmetimizin tüm vatandaşlarımıza eşit olarak ulaşabilmesi için büyük bir gayret ve özen gösteriyoruz. 10 yıllık görev süremiz boyunca engelleri birlikte aşmak için el ele, gönül gönüle olduğumuz engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırmak adına çalışmalarımıza elbette ki hız kesmeden devam edeceğiz.  Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’miz gibi engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak, onların eğitimini ve sosyal yaşamını destekleyecek daha nice projeler ile önümüzdeki tüm engelleri hep birlikte aşacağız. Dün olduğu gibi bundan sonrada eşitlikçi, güvenli, erişilebilir ve sürdürülebilir hizmet anlayışımız ile tüm imkanlarımızı onlar içir seferber etmeye, dertlerine derman olmaya devam edeceğiz.  Çünkü bizler biliyoruz ki en büyük engel, sevgisizliktir. Bizim yüreğimizde ise sevgisizliğe yer yok. Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz, tüm engelleri birlikte aşacağız. Çünkü biz birlikte mutlu, birlikte güçlüyüz. Yeter ki yüreklerde engel olmasın. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm dünyada farkındalık yaratmasını diliyor, engelli vatandaşlarımızı bir kez daha sevgiyle kucaklıyorum”