Gürkan, Kılıçdaroğlu ile Almanya yolcusu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte, Almanya’ya gidiyor.

2014-06-05 11:54:00
Gürkan, Kılıçdaroğlu ile Almanya yolcusu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Almanya’da programına, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt’ta eşlik edecek. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Almanya Essen’de düzenlenen, “Büyük Buluşma” programına, Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Bülent Tezcan ve Yurtdışı İlişkiler Koordinatörü CHP Milletvekili Durdu Özbolat’ın yanı sıra kendisine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ında eşlik etmesini istedi. Kılıçdaroğlu’yla birlikte Almanya Essen’e gidecek olan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Almanya’nın çeşitli kentlerinde Edirne nüfusuna kayıtlı bir çok yurttaşımız yaşamaktadır. Konsolosluklarımızdan aldığımız bilgilere, Berlin Bölgesinde 1.071 Edirneli yurttaşımız, Hannover bölgesinde 2.089, Hamburg’ta bölgesinde 1.532, Köln’de 2.040, Düsseldorf’ta 1.136, Essen’de 1.492, Münster’de 1.377, Stuttgart’ta 1.494, Karlsruhe’de 1.771, Frankfurt’ta yaklaşık 2.000, Mainz 100, Nürnberg’te 1.800 ve Münih Bölgesinde 1.669 Edirne ili nüfusuna kayıtlı vatandaşımız yaşamaktadır. Almanya nüfusunun önemli bir kısmını Türkler oluştururken, Edirne ilimizden de önemli sayıda vatandaşımız yaşamaktadır. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte katılacağımız bu programda, hem Türk Vatandaşlarımızla bir araya gelecek, hem de ayrıca Edirneli hemşehrilerimizle görüşme fırsatını yakalamış olacağız. Bu program Almanya’da yaşayan Edirneli hemşehrilerimizle de bir araya gelme fırsatını yakalamak adına da çok önemli. Vatan hasreti çeken, bizler kadar Türkiye’nin geleceğini önemseyen düşünen vatandaşlarımızla tanışma, kendileri ile sohbet etme fırsatı bulacağız. Bu nedenle bu geziyi çok önemsiyoruz.” diye konuştu.