EDMEK İSTİHDAM YARATMAYA DEVAM EDİYOR

Edirne Meslek Edindirme Kurs Merkezi’ni ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kadınlarımızın gücünü, kadınlarımızın emeğini ve kadınlarımız istihdamını çok önemsiyoruz. Bu amaçla kursa katılan kadınlarımıza talepleri halinde istihdam sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

2022-03-24 11:49:17
EDMEK İSTİHDAM YARATMAYA DEVAM EDİYOR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaşanan istihdam sorununa bir nebze olsa da çözüm olabilmek ve kadın iş gücünü arttırmak adına Edirne Meslek Edindirme Kurs Merkezi’ni (EDMEK) hayata kazandırmıştı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nde eğitim gören kadınları ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Edirne Meslek Edindirme ve Kurs Merkezinde devam eden dikiş kursuna şuanda 15 kursiyerin yer aldığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Meslek Edindirme Kurs Merkezi’mizde hem işverenlerin istedikleri nitelikli elamanları yetiştiriyor hem de kadınlarımıza talepleri halinde istihdam sağlıyoruz. Kadın olmadan aile olmaz. Kadın olmadan, millet olmaz. Kadın olmadan nezaket, zarafet olmaz. Bunlar için önce kadının dimdik ayakta olması gerekiyor. Kadının çalışması sadece ekonomik özgürlük değildir. Yetiştirecekleri evlatları daha özgüvenli ve sosyal yetiştirmektir. Edirne Belediyesi olarak, Kadınlarımızın gücünü, kadınlarımızın emeğini ve kadınlarımız istihdamını çok önemsiyoruz. Kadınlarımıza talepleri halinde istihdam sağlayacağız. Kadınlarımız Cumhuriyetimizin en büyük değeridir, güvencesidir. Kadınlarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.