Edirne'nin Spor Tarihinde Bir İlk

2015-02-10 10:37:00
Edirne'nin Spor Tarihinde Bir İlk
  Minikler Avrupa Şampiyonası’nda Edirne'nin spor tarihi adına Taekwondo'da bir ilk gerçekleşti. Bugüne kadar taekwondo branşında Avrupa Şampiyonası’nda yarışan hiç Edirneli sporcu ya da kulüp yokken, tarihinde ilk kez Edirne Belediye Spor Kulübü ve 8 sporcusu bu branşta Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil ederek, 2 dalda Avrupa Şampiyonu kazandırdı. Avrupa Taekwondo Federasyonu’nca organize edilen 1.Avrupa Minikler Taekwondo Şampiyonası 7-8 Şubat 2015 tarihlerinde Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya/Belek'te yapıldı. Şampiyona'da Edirne Belediye Spor'dan 8 sporcu hem ülkemizi hem de Edirne’mizi temsil etti. Şampiyonaya 22 ülkeden 576 sporcu katılırken, Edirne Belediye Spor sporcularından, 33 kg bayanlarda, İlaydanur Tosun 2.; Busenur Dallı’da Avrupa Şampiyonu oldu. 48 kg’da bayanlarda da Gamzenur Karayünlü’de Avrupa Şampiyonu olarak, Edirne’nin gururu oldular. Edirne Belediye Spor Kulübü Taekwondo Branş Sorumlusu ve Milli Antrenör Metin Eşme, "Benim ve kulübüm adına çok başarılı geçen ve Balkan Şampiyonu'da çıkardığımız 2014 yılının ardından şimdi de gözümüzü Avrupa'ya diktik. Avrupa Taekwondo Birliği ETU tarafından bu yaş gurubunda ilk kez düzenlenen olan ve Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı 1.Minikler Avrupa Şampiyonasında sporcularım, kulübüm ve kendi kariyerim açısından birçok ilkin yaşandığı bir yarışma oldu. İlk kez Edirne'li sporcular Avrupa TAEKWONDO Şampiyonasında tekme atarak aldığımız bu madalyalar Edirne'nin bu branştaki ilk Avrupa dereceleri olarak tarihe geçti. 2004 ve 2005 doğumlu sporcuların yarışacağı Avrupa Şampiyonası için sporcularım ve aileleri büyük özveride bulundu, karne tatilinde bir gün bile tatil yapamadılar. Bir parçası olmaktan büyük gurur duyduğum EDİRNE BELEDİYESİ'de bu önemli ve tarihi yarışma için yine her zamanki gibi tüm desteğini verdi. Amacımız Edirne'nin gurur duyacağı derecelerle dönmekti. Sporcularımızla birlikte Edirne'ye Taekwondo’da ki İlk Avrupa derecelerini getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu zorlu süreçte bize büyük destek olan başta Belediye Başkanım sayın RECEP GÜRKAN ve Belediye Başkan Yardımcısı sayın Çiğdem GEGEOĞLU olmak üzere, son hazırlıklarımıza ev sahipliği yapan Gençlik Spor İl Müdürlüğü Ekrem Demiray Spor Salonu personeline, ortak antrenmanlarla hazırlıklarımıza yardımcı olan kardeş kulübümüz Kırklareli Ergin Spor Kulübü'ne, yardımcı antrenörlerimle ve sabırla çocuklarına destek olan velilerime teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum." dedi.