EDİRNE’NİN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI AV. FİLİZ GENCAN AKIN GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Edirne halkının takdiri ile Edirne Belediye Başkanlığına seçilen Av. Filiz Gencan Akın, Tarihi Belediye Binası’nda düzenlenen devir teslim töreni ile göreve başladı.

2024-04-04 17:57:18
EDİRNE’NİN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI AV. FİLİZ GENCAN AKIN GÖREVE BAŞLADI

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Tarihi Belediye Binası önünde büyük bir coşkuyla karşılandı. Önceki dönem Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne tarihinde bir ilk yaşandığını belirterek, Av. Filiz Gencan Akın’a görevinde başarılar diledi.

Devir-teslim töreninin ardından vatandaşlara seslenen Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Başkan Filiz Gencan Akın, burada yaptığı konuşmada şunlara yer verdi;

“Kadına değer veren, seçme ve seçilme hakkı veren, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar nasıl yolundaysak, bugünden sonrada yolunda olmaya devam edeceğiz. Ne mutlu bana ki, Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olarak, atamızın ziyarette bulunduğu evime geldim. Çok mutluyum. Sizlerle olmaktan çok mutluyum. Edirne’de yepyeni bir sayfa açıyoruz.

Seçim çalışmalarımız boyunca gece gündüz demeden çalıştık. Bundan sonra da Edirne için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Hiç durmayacağız, yorulmayacağız. Edirne’miz her şeyin en güzelini hak ediyor. Şu an omuzlarımızda çok tarihi bir yük var. Hemşehrilerimize verdiğimiz bütün sözleri eksiksiz bir şekilde tutmak zorundayız. Bu bizim sorumluluğumuz, vazifemiz. Mesleki hayatımda nasıl adil ve dürüst olduysam, bugün sizin gözlerinizin içine nasıl cesaretle bakıyorsam 5 yıllık görevim süresi boyunca, herkese karşı adil ve eşit olacağım. En önemlisi hep dürüst olacağım.  100 yıllık cumhuriyet umutla, mutlulukta filizleniyor. Edirne’yi birlikte yöneteceğiz.”