Edirneli Kadınlar, yaşadıkları kenti keşfediyorlar

2014-09-15 11:08:00
Edirneli Kadınlar, yaşadıkları kenti keşfediyorlar
Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce, Edirne Merkez’de yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik başlatılan proje devam ediyor. Edirne Belediye Başkanlığınca, Mithatpaşa Mahallesi’nde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik Edirne turu gerçekleştirildi. Mithatpaşa Mahallesi’nde yaşayan 65 yaş üstü kadınların katıldığı Edirne Gezi turu sabah saatlerinde yeni yerleşim bölgesinin otobüsle ile gezilmesi ile başladı. Gezi turu kapsamında, Toki yerleşim Bölgesi, Sarayiçi Bölgesi, Sultan II.Beyazıt Külliyesi, Balkan Şehitliği ziyaret edildi. Edirne Belediyesi’ne ait Zübeyde Hanım Kadın Lokali’ne götürülen kadınlara, lokal hakkında bilgiler verildi. Zübeyde Hanım Kadın Lokali’nde, ücretsiz kurslar, kuaför ve spor hizmetleri olduğunu öğrenen kadınlar, memnuniyetlerini dile getirerek, tüm personele teşekkür ettiler. Mithatpaşa Mahallesi sakinleri, Sultan II.Beyazıt Külliyesi ziyaretinin ardından, Karaağaç Mahallesi, Lozan Anıtı gezisinin ardından, Protokol Evi’nde müzik eşliğinde yemek yediler. Protokol Evi’nde eğlenceyi doruğa taşıyan kadınlar, Edirne Belediye Bandosu’nda görevli müzisyenler eşliğinde müzik dinleyerek, hareketli oyun havaları ile gönüllerince eğlendiler.