EDİRNE’DE ETKİNLİK YAĞMURU

Türkiye’nin en lezzetli, en eğlenceli festivali olan 11. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, kapsamında Edirne söyleşilere, eğlenceli yarışmalara ve konserlere ev sahipliği yapacak.

2023-10-05 14:45:22
EDİRNE’DE ETKİNLİK YAĞMURU

Türkiye’nin en lezzetli, en eğlenceli festivali olan 11. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, 6 Ekim Cuma Günü Saat: 18.00’de Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek olan çelenk sunma töreni ile start alıyor. 3 gün boyunca sürecek olan Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali kapsamında ulusal ve uluslararası bando ekipleri kentin dört bir yanında konserler verecek.

Edirne Belediyesi Bando Ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Bando Ekibi, Bulgaristan Dobriç Bando Ekibi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi, Fanfara Mezzo Forte Otopeni Primaria Bando Ekibi, Seferihisar Belediyesi Bando Ekibi ve Gencer Savaş Bandosu’nun kent genelinde vereceği konserlerin yanı sıra Edirne, söyleşilere ve eğlenceli yarışmalara da ev sahipliği yapacak.

7 Ekim Cumartesi Günü ise Saat:11.30'da iki köprü arasında toplanacak olan kortej buradan Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Dünyanın En Büyük Tavası’nın bulunduğu Karaağaç yolundaki alana kadar yürüyecek. Ekipler, Rekor Tava’nın önünde mini bir konser verecek.

CİĞER VE BİBER SÖYLEŞİSİ

11. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali kapsamında 7 Ekim Cumartesi Günü, Saat:14.00’te Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde Ciğer ve Biber Söyleşisi gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yapacağı Ciğer ve Biber Söyleşisi’nde Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Programı Öğretim Üyesi Sedat Kocadoğan, Edirne Tava Ciğeri’nin en eski ustası Kazım Gilan yer alacak, konuyla ilgili deneyimlerini Edirneliler ile paylaşacak.

“7 DİLDE ŞARKILAR”

11. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali kapsamında 7 Ekim Cumartesi Günü 16.00'da Edirne Belediyesi bünyesinde kurulan Edirne Belediyesi Kent Orkestrası “7 Dilde Şarkılar” isimli konseri ile festivale renk katacak. Tüm Edirne’nin katılımına açık olacak olan konser Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde sanatseverlerle buluşacak.

GENCER SAVAŞ BANDOSU

Gencer Savaş Bandosu da Edirne Belediye Bandosu ile birlikte Saraçlar Caddesi’nde harika bir konser verecek. Türkiye’nin en çok sevilen bandolarından Gencer Savaş Bandosu, Edirne Belediye Bandosu ile birlikte 7 Ekim Cumartesi Saat:20.0’de Saraçlar Caddesi’nde Edirneliler ile buluşacak.

8 Ekim Pazar Günü ise programlar, 16.00’da Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek, çelenk sunum programı ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kortej Saraçlar Caddesi’ne hareket edecek. Burada gerçekleştirilecek olan açılış konuşmalarının ardından sözü ve bestesi Beyazıt Sansı’ya ait olan Tava Ciğer Marşı okunacak.

ACI BİBER YEME YARIŞMASI

Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali’nin en çok sevilen, gözlerden yaş akıtan yarışması Acı Biber Yarışması da bir kez daha düzenlenecek. “Aşk acısı ne ki sen hiç Karaağaç Biberi yedin mi?” temasıyla düzenlenecek olan yarışma festivalin son günü 8 Ekim Pazar Günü Saat:17.00’de Saraçlar Caddesi’nde en iddialı yarışmacılarını ağırlayacak. Edirne Tava Ciğeri’nin olmazsa olması Karaağaç Acı Biberi’ni en çok yiyen yarışmacı ise 5 litre Ayçiçek yağı ve 5 porsiyon ciğeri sahibi olacak.

EDİRNE TAVA CİĞERİ YEME YARIŞMASI

11. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, bu yıl yeni bir yarışmaya da ev sahipliği yapacak. Lezzetiyle tüm dünyaya ün salan Edirne Tava Ciğeri Yeme Yarışması, bu yıl ilk kez düzenlenecek. 8 Ekim Pazar Günü Saat:17.20’de Saraçlar Caddesi’nde düzenlenecek olan yarışmada en çok ciğer yiyen yarışmacıya 5 litre Ayçiçek yağı ve 5 porsiyon ciğer ikram edilecek.

KENT GENELİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK KONSER PROGRAMI İSE SÖYLE OLACAK

6 Ekim Cuma Saat: 18.45;

Saraçlar Caddesi’nde; Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi,

Tahmis Meydanı’nda; Fanfara Mezzo Forte Otopeni Primaria Bando Ekibi,

Belediye Önü Mimar Sinan Heykeli Yanında; Seferihisar Belediyesi Bando Ekibi,

Saraçlar Caddesi Postane Önünde; Bulgaristan Dobriç Bando Ekibi,

Hürriyet Meydanı Bankalar Karşısında; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi,

Atatürk Anıtı’nda; Edirne Belediyesi Bando Ekibi sahne alacak.

6 Ekim Cuma Saat:20.30’da

Erasta Alışveriş Merkezi’nde Edirne Belediyesi Bando Ekibi

Margi Alışveriş Merkezi’nde Bulgaristan Dobriç Bando Ekibi

6 Ekim Cuma Saat: 21.00’de;

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi,

Şükrüpaşa Mahallesi TAKSAV Parkı’nda Seferihisar Belediyesi Bando Ekibi,

Selimiye Camii Yanı Meriç Cafe önünde Fanfara Mezzo Forte Otopeni Primaria Bando Ekibi,

Şükrüpaşa Mahallesi Gölet Mevkii’nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi

7 Ekim Cumartesi düzenlenecek konserler ise şöyle:

16.00 Edirne Belediyesi Protokol Evin’nde Edirne Belediyesi Kent Orkestrası “7 Dilde Şarkılar” Konseri

17.15’te ise Karaağaç Güzel Sanatlar Fakültesi önünde Seferihisar Belediyesi Bando Ekibi,

17.30 T.Ü Ayşekadın Yerleşkesi Karşısı 1. Sokak’ta Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi ve Baca Evleri önünde Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi,

20.00 Edirne Belediyesi Bando Ekibi, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Bando Ekibi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi, Fanfara Mezzo Forte Otopeni Primaria Bando Ekibi, Seferihisar Belediyesi Bando Ekibi, Saraçlar Caddesi’nde sahne alacaktır.