EDİRNE BELEDİYESİ'NİN İLK KADIN GÜREŞÇİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Edirne Belediyesi’nin ilk kadın güreşçisi olan Melda Dernekçi, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen Türkiye Büyük Kadınlar Güreş Şampiyonası’nda büyük başarı elde ederek, 57 kiloda Türkiye Birincisi oldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Melda Dernekçi’yi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile kutladı.

2021-12-24 07:37:02
EDİRNE BELEDİYESİ'NİN İLK KADIN GÜREŞÇİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI
Bugüne kadar Dünya beşinciliği, Avrupa Üçüncülüğü ve Türkiye Şampiyonluğu gibi birçok başarı elde eden Milli Takım Güreşçisi, Edirneli Melda Dernekçi, başarılı kariyerine Edirne Belediyesi ile devam etme kararı almıştı. Edirne Belediyesi’nin ilk kadın güreşçisi olarak, spor hayatına devam eden Melda Dernekçi, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen Türkiye Büyük Kadınlar Güreş Şampiyonası’na katıldı. Çorlu Spor Salonu'nda 22 ilden 30 kulübün 220 sporcusu ile gerçekleştirilen şampiyonada Melda Dernekçi, büyük bir başarı elde etti.

Rakiplerine puan vermeden 5 maçı da 10/0’lik bir üstünlükle alan Melda Dernekçi, 57 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da bu başarıyı sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşım ile kutladı.

Gürkan yaptığı paylaşımda “Çorlu Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nda kimseye puan vermeden 5 maçı da 10/0'lık üstün bir skorla kazanan ve 57 kg'da Türkiye şampiyonu olan Edirne Belediyesi'nin ilk kadın güreşçi Melda Dernekçi'yi gönülden kutluyorum. Gururumuzsun Melda... Hep birlikte daha nice başarılara” dedi.