Edirne Belediyesi'nin ev sahipliğinde toplanıyor

Tarihi Kentler Birliği, Edirne Belediyesi'nin ev sahipliğinde toplanıyor.

2014-11-19 11:38:00
Edirne Belediyesi'nin ev sahipliğinde toplanıyor
           2000 yılında 52 tarihi kent belediyesi tarafından yerel düzeyde kentsel, kültürel ve doğal mirasın korunması, muhafazası ve işbirliği ile yürütülecek ortak çabaların teşvik edilmesi amacıyla kurulan Tarihi Kentler Birliği, Edirne Belediyesinin ev sahipliğinde toplanıyor.               2001 yılında Avrupa Tarihi Kentler Birliği’nin aktif üyesi olan Tarihi kentler Birliği, 362 üyesi ile yerel yönetimlerin hızla büyüyen ağıdır.          Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN, Tarihi Kentler Birliği’nin 2014 yılı üçüncü seminerinin Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde 21-22 Kasım 2014 tarihleri arasında, üye belediyeler ile proje ve toplantıya katkıda bulunabilecek akademisyen, araştırmacı, üniversite, özel-kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra komşu ülkelerden gelen Belediye Başkanlarının katılımı ile gerçekleşeceğini belirtti.            Ayrıca; Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN, “22 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da Margi Otel’de yapılacak olan “Kültürün Sınır Tanımayan Gücü: Ortak Miras İçin Her Ölçekte İşbirliği ve Süreklilik” konulu panele tüm halkımız davetlidir.” dedi.