EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN ZAFER YÜRÜYÜŞÜ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlanacak. Edirne Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılı nedeniyle Fener Alayı düzenleyecek. Tüm Edirne halkını Fener Alayı’na davet eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Haydi Edirne’m bayrağını al gel, büyük zaferimizi coşkuyla kutlayalım” dedi.

2023-08-29 10:49:18
EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN ZAFER YÜRÜYÜŞÜ

Edirne Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta başarıyla sonuçlanan Büyük Taarruz’un ardından kazanılan büyük zaferin coşkusu Serhat Şehri Edirne’nin dört bir yanını saracak. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında sabah gerçekleştirilecek resmi törenlerin ardından Edirne, Fener Alayı ile aydınlanacak.

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Fener Alayı, 30 Ağustos Saat:20.30’da Şükrüpaşa İlkokulu önünde başlayacak. Burada toplanan kortej Atatürk Anıtı’na kadar yürüyecek.

Tüm Edirne halkını bu coşkuya davet eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türk Milleti’nin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkarak 19 Mayıs'ta Samsun'a ulaşmasıyla başlayan Milli Mücadele; adım adım zafere ulaşmıştır. Büyük Taarruz ile tarihi bir mücadele veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bize şanlı bir tarih ve bağımsız bir ülke bırakmışlardır. İşte biz bu mücadele ruhundan asla vazgeçmeyeceğiz. Atamızın açtığı bu aydınlık yolda durmaksızın yürüyor, geleneksel Zafer Yürüyüşümüze ve Fener alayımıza tüm halkımızı bekliyoruz. Haydi Edirne’m bayrağını al gel, şanlı zaferimizi birlikte kutlayalım” dedi.