EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN PERSONELİNE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ EĞİTİMİ

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Eşitlik Birimi organizasyonuyla belediye personeline “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi” verildi. Her müdürlüğü temsilen 1 kadın, 1 erkek personelin katıldığı eğitimde katılımcılar birçok konuda bilgilendirildi.

2023-08-23 13:54:51
EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN PERSONELİNE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ EĞİTİMİ

Her fırsatta kadın-erkek eşitliğine vuran yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Eşitlik Birimi kurulmuştu. Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Eşitlik Birimi organizasyonuyla Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda eğitim gerçekleştirildi.  Uzman Eğitmen Esra Varhan tarafından verilen eğitimlere Edirne Belediyesi’nde istihdam eden hem kadın hem de erkek personel katıldı.

Uzman Eğitmen Esra Varhan, katılımcılara Toplumsal Cinsiyet Kavramları, Toplumsal Cinsiyet Rolleri, Kalıp Yargıları, Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Eşitsizlik ve Ayrımcılık, Görünmeyen Emek: Cinsiyete Dayalı İşbölümü ve Ev içi Emek konularında çok önemli bilgiler verdi.

Eğitimin ikinci gününde ise Yerel Yönetimler ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Belediyelerden İyi Örnekler, Edirne Belediyesi’nden Deneyim Paylaşımı, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet konularına değinilerek, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun konuşuldu.

Oldukça verimli bir eğitim olduğunu belirten personel, kendilerine bu eğitim imkânını sunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkürlerini iletti.