Edirne Belediyesi’nden İşaret Dili Korosu

Edirne Belediye Başkanlığı ilklere imza atmaya devam ediyor. Edirne Belediye Başkanlığı ve Edirne İşitme Engelliler Derneği işbirliği ile, ‘Engel yalnızca kalptedir’ sloganından yola çıkarak, İşitme Engelliler Korosu oluşturuluyor.

2015-02-25 08:44:00
Edirne Belediyesi’nden İşaret Dili Korosu
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerimizde engellilerimize ve kadınlarımıza öncelik vermeye çalışmaktayız. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama daha çok adapte olmalarını sağlamak amacıyla bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Projelerimiz hızla devam ediyor. Edirne Belediyesi olarak, İşitme Engelliler Derneği’mizin önerisi ile birlikte kentimizde İşitme Engelliler Korosu kurmak için karar aldık. Çalışmalarımıza en kısa sürede başlayarak, bu çok önemli projeyi hayata geçireceğiz.” diye konuştu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İşitme Engelliler Korosu’nun yanı sıra Edirne Belediyesi’nde bir ilke daha imza atarak, Edirne Belediyesi’nde vatandaşla birebir iletişim halinde olan birimlerde çalışan personele işitme dili eğitimlerine başlayacaklarını bildirdi. Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak vatandaşlarımızın tümüne en iyi hizmeti vermeyi hedefledik. Bu amaçlada, işitme engelli vatandaşlarımızla personelimizin daha rahat iletişim kurabilmelerini sağlamak, işitme engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ivedilikle çözüm bulabilmek için personelimize işitme dili eğitimleri vermeye başlayacağız.” dedi.