Edirne Belediyesi’nden dünya etkinliğine katkı

Edirne Belediyesi, dünyanın en büyük doğa koruma kuruluşlarından olan WWF’nin dünyada 9.kez düzenlediği ‘Dünya Saati’ etkinliğine katılıyor.

2015-03-27 13:50:00
Edirne Belediyesi’nden dünya etkinliğine katkı
Dünya çapında beş milyon destekçiyle 100’den fazla ülkede çalışan WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), doğanın korunması, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilirlik kapsamında yürüttüğü çalışmalarla, biyolojik çeşitliliği korumayı ve insanın doğadaki ayak izini azaltmayı hedefleyen projeler yürütüyor. Edirne Belediye Başkanlığı, WWF’nin 2007 yılından bu yana, küresel iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amacıyla düzenlediği ve tüm dünyanın bir saatliğine ışıklarını kapatarak destek verdiği “Earth Hour” (dünya Saati) etkinliğine destek veriyor. 2014 yılında Dünya Saati’ne, Türkiye’de dahil olmak üzere 162 ülke ve 7 binden fazla şehir katıldı. Kampanya ile sürdürülebilir bir gelecek için bir saatin ötesinde neler yapılabileceğinin tartışılabileceği bir zemin oluşturulmaya çalışıyor. Edirne Belediye Başkanlığı’da, 28 Mart 2015 Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında güvenliği tehdit etmeyen alanlarda ışıklarını söndürerek, Dünya Saati etkinliğine katılacak. WWF-Türkiye, sosyal medyadan da Edirne Belediyesi’nin Dünya Saati etkinliğine katılacağını duyurdu.