EDİRNE BELEDİYESİ'NDEN ÇOCUK VE BİLİM FESTİVALİ

“Siz gülerseniz, şehir güler” sloganı ile yola çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geleceğin bilim adamlarına yol gösterecek harika bir festivale daha imza attı. Geleceğin bilim insanları Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde bilimin büyülü dünyasına keyifli bir yolculuk yaptı. Bu yolculukta çocukları yalnız bırakmayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, etkinliklere katkı sunan çocuklara teşekkür plaketi takdim etti.

2023-06-12 10:44:58
EDİRNE BELEDİYESİ'NDEN ÇOCUK VE BİLİM FESTİVALİ

Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, harika bir Çocuk ve Bilim Şenliğe ev sahipliği yaptı. Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 2. Çocuk ve Bilim Festivali, Başkan Recep Gürkan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Çocuk ve Bilim Festivali’ne Edirne halkının ilgisi ise yoğun oldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Fresko Duvar Resmi etkinliğine katılan çocuklara ve katkı sunan okullara Teşekkür Belgelerini takdim ederek, miniklere eğitim hayatı boyunca başarılar diledi.  Sonrasında Yüksel Yeşil İlkokulu Modern Dans Gösterisi, Edirne Belediyesi Halk Oyunları Gösterisi, Bahçeşehir Koleji Öğrencisi Lara Su’nun Piyano Dinletisi izleyenlerle buluştu. Festival, Edirne Belediyesi Kent Orkestrası Konseri ile devam etti.

Çocuklar İşaret Dili Oyun Atölyesi’nde işaret dili ile tanışmayı deneyimledi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Dışı Öğrenme Kulübü’nün kurduğu Usturlab Atölyesi’nde çocuklar Usturlab astronomi ölçüm cihazı ile ilgili bilgi sahibi oldu.

Dünya Keşif Merkezi standında hayallerini çizen çocuklar, 3D tasarım atölyesinde hayallerini eserlere dönüştürdü. Çocuklar, yüz boyama standında dilediği figürü yüzüne çizdirme fırsatı buldu. Katılan çocuklar Mikroskop altında meyveleri inceleyerek farklı deneyim yaşadı.

Bahçeşehir Koleji öğrencisi Sıla Su Sönmezocak Kişisel Resim Sergisi’ni gerçekleştirerek yaptığı çalışmaları festivale katılan ziyaretçilere sergiledi.  TED Koleji, Edirne Lisesi, Bahçeşehir Koleji ve Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri festivale katılarak yaptığı çalışmaları çocuklarla buluşturdu. Öğrenciler katılan çocuklara deneylerini anlatarak uygulamalı bir şekilde gösterdi. Bilim dünyasını keşfeden çocuklar eğitici ve eğlenceli birçok faaliyeti deneyimleyerek keyifli bir festival günü geçirdi.