Edirne Belediyesi’nden bir yenilik daha

Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, şehir merkezinde kullanılmak üzere alınan, cam ambalaj atık kumbaralarının ve toplama aracının tanıtımını, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı.

2014-08-27 12:20:00
Edirne Belediyesi’nden bir yenilik daha
Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran ve Cam Kırığı firması Satınalma Müdürü Serkan Şenay’da katıldı. Cam Kırığı firması Satınalma Müdürü Serkan Şenay, firma olarak Edirne gibi tarihi ve kültürüyle ön plana çıkan bir kentte faaliyet göstermekten dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Sayın belediye başkanımıza bize burada cam ambalajı toplama işinde verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Şişe Cam tarafından belediyeye hibe edilmiş kumbaraları, 9 litre ve 1200 litre olarak, toplama aracımız ile yerinde toplama işlemi gerçekleştireceğiz. Bu çalışmadaki amacımız, öncelikle doğaya karışan cam ambalaj atıklarının ayrıştırılması, tekrardan ekonomiye kazandırılması ve de belediyenin evsel atıkları depolamasında bulunan yerlerin cam ambalaj atıklarından bertaraf edilmesini sağlamaktır" dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’yi bir bütün olarak görüyoruz.” diyerek, cam ambalaj atıkları kumbaralarının Edirne merkezin dışında diğer ilçelerinde de kullanılacağını belirtti. Başkan Recep Gürkan, “Edirne, Türkiye’nin en değerli şehirlerinden biri. Bugün bütün kentlerde ve dünyada en büyük sorun gerek çevresel atıklar gerek evsel atıklar, gerekse cam atıkları veya diğer atıklar. Tabi insanız ihtiyacımız var ve bu ihtiyaçlarımızı çeşitli şekillerde gidermemiz gerekiyor. Ama geride de bu dünyada bizden sonra yaşayacak çocuklarımıza, torunlarımıza ve bizden sonraki kuşaklara sağlıklı bir doğa, çevre, ekolojisi korunmuş bir çevre bırakmamız gerekiyor. Bu anlamda hem bilim adamları hem de firmalar her gün yeni yeni arayış içerisindeler. Bugünkü çalışmamızda belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Cam Kırığı firmasının gayretleriyle gerçekleştirildi. Şehrimizin çeşitli yerlerinde, cam atıklarını tekrar toplayarak, bunları geri dönüştürerek tekrar insanlığın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu anlamda hem kaynaklarımızı daha efektif kullanmak hem de çevreyi temizlemeyi amaçlıyoruz.” dedi. Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen cam ambalaj atık kumbaraların tanıtım programı sonunda, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ilçe belediye başkanları yeni kumbaralara ilk cam şişeleri atarak tanıtımı gerçekleştirdi.