EDİRNE BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, BARIŞA MAYA (NASREDDİN HOCA) PRÖMİYER YAPIYOR

Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu ikinci çocuk oyunu olan Barışa Maya (Nasreddin Hoca) ile 19 Mart Pazar Saat: 14.00’te prömiyer yapıyor.

2023-03-15 06:57:44

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın büyük çaba gösterdiği ve bir süre önce hayata geçirilmesini sağladığı Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Edirneli sanatseverleri çeşitli oyunlarla bir araya getirmeye devam ediyor. Sadece yetişkinleri değil çocukları da tiyatro buluşturmayı hedefleyen Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ikinci çocuk oyunu ile sahne almaya hazırlanıyor. “Gül Güzeli” isimli ilk çocuk oyunu birçok çocuğa ulaşan Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu ikinci çocuk oyunu olan Barışa Maya (Nasreddin Hoca) ile de birçok çocuğun kalbine dokunacak, Nasreddin Hoca'nın fıkralarından kıssalarla çocuklara barış mesajları verilecek.

Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu ikinci çocuk oyunu olan Barışa Maya (Nasreddin Hoca) isimli oyunu ise 19 Mart Pazar Saat: 14.00’te Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda prömiyer yapacak. Oyun, her Çarşamba 11.00-14.00, her Pazar 14.00’te sezon boyunca oynamaya devam edecek. Deprem dolasıyla ara verilen, Eşeğin Gölgesi 17.03.2023 Cuma Saat 20.00’de ve her Cuma aynı saatte oynamaya devam edecek.

Oyun; Timurhan'ın karşısında dâhi doğru bildiğini söylemekten geri durmayan Nasreddin Hoca'nın fıkralarından kıssalar içeriyor. Sonunu düşünmeden hareket etmenin, çevre kirliliğine katkıda bulunmanın, açgözlü olmanın, çıkar için doğrudan şaşmanın ve bencil olmanın nelere yol açabileceğini anlatıyor. Hoca,  korkmayan ve düşünen bir toplum olmayı öğütlüyor. Doğada, toplumda ve her yerde barış olması için maya çalıyor.

Hüseyin Erdoğan'ın kaleme aldığı Oyunun Yönetmenliğini Tuğberk Yaşa yapıyor.  Müzik tasarımı Tuğberk Yaşa ve Sercan Dede'ye ait. Oyuncu kadrosunda ise Didem Kuda, Dilara Berktaş, Ece Erdoğan, Ekrem Buğra Ansen, Enes Kartal Alegöz, Mert Can İşcan, Rüya Erdoğan, Sercan Dede yer alıyor.