Edirne Belediyesi projeleri hayata geçiriyor

2014-12-09 07:33:00
Edirne Belediyesi projeleri hayata geçiriyor
              Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Projesi kapsamında, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, tüm kadın sivil toplum örgütleri ile yüzyüze görüşmeler yaparak, Kadın STK'lerin talepleri doğrultusunda belirlenen yol haritasını, 5 yıllık stratejik planlarına dahil eden Edirne Belediyesi, projeleri hayata geçiriyor.           Sabancı Vakfı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), Sabancı Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliğiyle 2015 yılı sonuna kadar yürütülecek olan proje tüm hızıyla devam ederken, yerel yönetimler ayağında projeye dahil olan Edirne Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve plana aldığı projelerini İzleme ve Değerlendirme Grubuna anlattı.           Projenin en başından bu yana yakın takipçisi olan Edirne Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, tüm kadın sivil toplum örgütleri ile yüzyüze görüşmeler yaptı. Ve bu görüşeler sonrasında, Kadın STK'lerin talepleri doğrultusunda belirlenen yol haritasını, 5 yıllık stratejik planlarına dahil etmeyi kabul etmişti.           Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Projesi kapsamında, 28-29 Kasım 2014 tarihlerinde arama konferansı Edirne’de gerçekleştirildi.