Edirne Belediyesi 3 yıldır Cansuyu vermeye devam ediyor

Ülkemizde ilk defa bir belediye tarafından, halka yönelik ve ücretsiz olarak, madde bağımlılığı seminerleri, Edirne Belediyesi tarafından veriliyor.

2014-07-23 12:55:00
Edirne Belediyesi 3 yıldır Cansuyu vermeye devam ediyor
Edirne Belediye Başkanlığı ile Edirne İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan Cansuyu Projesi, Edirne Merkez başta olmak üzere ilçe ve köylerde tüm hızıyla devam ediyor. 3 yıl önce başlatılan proje ile, Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilirken, gençlerin ve ailelerin madde bağımlılığı konusunda bilinçlenmesi sağlanıyor. Seminerler, Edirne Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi’nde görevli uzman psikologlar tarafından verilirken; Cansuyu Projesi kapsamında, okullar başta olmak üzere, mahalle kahvehanelerinde, kamu kurumlarında seminerler düzenlenerek, son zamanlarda basında da sıkça yer alan ve gençlerimiz arasında hızla yayılmakta olan sentetik Cannabilnoit (Bonzai) maddesi hakkında vatandaşlarımızın bilinçlenmesi sağlanıyor. Edirne Belediyesi, bu tehlikeli madde ile mücadele çalışmalarını Edirne Emniyet KOM Müdürlüğü işbirliği dâhilinde yaklaşık 3 yıl önce başlamış ve Edirne halkını bu ve benzeri zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla eğitim çalışmalarını sistemli, kapsamlı bir şekilde devam ettirmektedir. Bu hedef doğrultusunda öncelikle gençlere sonrasında velilere, STK’lara kamu kurumunda çalışanlara, Aile Hekimlerine ve son olaraktan silahlı kuvvetlere bağlı asker, er ve erbaşlara farkındalık eğitimleri gerçekleştirildi. EDİRNE BELEDİYESİ AİLE DANIŞMANLIK MERKEZİ Edirne Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi; Bireysel ve Grup Danışmanlık hizmeti olarak, kurumların yönlendirmiş olduğu vatandaşlara ya da ailelerin müracaatlarıyla gelen gençlere, bireysel müracaatla danışan tüm halkımıza bağımlılık konusunda psikolojik destek sunuyor. Madde kullanımı konusunda, önleme ve çözüm kapasitelerini geliştirme amacıyla, uzman ekibiyle, bireylere ya da gruplara yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici ve rehabilite edici tüm program ve çalışmaları gerçekleştirilerek, müracaat edenlere destek olunmaktadır. Okul çağındaki gençlerimize her türlü bağımlılık yapıcı maddelerden uzak tutmak amacıyla Edirne İl ve İlçelerde özel ve kamuya bağlı tüm okullarda 11.ve 12. Sınıf öğrencilerine daha etkili ve verimli olması amacıyla sınıflar tek tek gezilerek, madde bağımlılığı ve zararları konusunda bilgilendirme seminerleri düzenlenmektedir. Edirne Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi tarafından, bugüne kadar, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında, dezavantajlı bölgeler tespit edilip, Edirne Merkez’de tüm mahalle kahvehanelerinde vatandaşlarımıza ulaşılmıştır. Uzman personellerce verilen bu bilgilendirme seminerlerinde öğrencilerin, anne babaların ve toplumun tüm kesimini kapsayan gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmaları ve madde bağımlılığı ile mücadele edebilmeyi öğrenmeleri amaçlanmıştır. Farkındalık çalışmalarını hızlandırmak ve toplumda farkındalık yaratmak ve gençlerin bu maddeyi hiç merak etmemesi ve hiç bulaşmamasını sağlamak amacıyla, öğrenci ve velilere başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluş çalışanlarına, Müftülük bünyesinde çalışan din görevlilerine, Aile Hekimlerine, Milli Eğitim’e bağlı okul müdürlerine ve rehber öğretmenlerine, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, askeri personele, er ve erbaşlara, cezaevi ve hükümlülere, infaz memurları dahil olmak üzere, Edirne il ve ilçelerinde vatandaşlara ulaşıldı. Edirne Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi tarafından, bu kapsamda yaklaşık 10 bin vatandaşa ulaşılmıştır.