EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI RECEP GÜRKAN’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bir çocuk, bir öğretmen, bir kitap, bir kalem dünyayı değiştirebilir. Zaten hepimizin hayatını bir öğretmen değiştirmedi mi? Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller için bıkmadan, durmadan, yorulmadan mücadele eden; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayan; fikirleri, sevgileri, idealleri ile geleceğe imza atan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

2023-11-23 10:21:31
EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI RECEP GÜRKAN’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:

24 Kasım 1928'de Başöğretmen unvanı ile onurlandırılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Öğretmenler, yükselen yeni nesil sizin eseriniz’ olacaktır diyerek, gelecek nesilleri öğretmenlere emanet etmiştir.  Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Öğretmen, bir ülkenin geleceğine şekil veren bir mimar, bir sanatkârdır. Öğretmenlerimizin yaşamamızda yeri dolmayacak kadar büyük, etkisi derin ve görevi önemlidir. Başöğretmenimizin yaktığı eğitim meşalesini büyük bir azimle, fedakârlıkla elden ele taşıyarak; vatanın her bir köşesine ilmin ışığını yayan, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimiz istikbalimizin de mimarlarıdır. Bir öğretmen olarak çok iyi biliyorum ki, evlatlarımızı gözü kapalı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, kendi evlatlarından ayırt etmedikleri yavrularımızı bir mücevher gibi işlemekte, toplumumuza, vatanımıza ve milletimize hayırlı bireyler olarak yetiştirmektedirler.

Hiç kuşkusuz, bu yıl 100. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti; öğretmenlerimizin azmi, emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşündeki meşalesini hiç söndürmeden yoluna devam edecektir. Öğretmenlerimizin, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yetiştirdiği öğrencilerle Türkiye Cumhuriyeti’ni özgür ve bağımsız bir devlet olarak, sonsuza kadar yaşamaya, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edecektir.

Bir çocuk, bir öğretmen, bir kitap, bir kalem dünyayı değiştirebilir. Zaten hepimizin hayatını bir öğretmen değiştirmedi mi? Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller için bıkmadan, durmadan, yorulmadan mücadele eden; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayan; fikirleri, sevgileri, idealleri ile geleceğe imza atan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İlkokul öğretmenim, kıymetli büyüğüm, Cumhuriyet kadını Nurten Zımgı ile ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum” dedi.