Edirne Asker Hastanesi Şehitliği Temel Atma Töreni’nin tarihi değişti

2014-09-16 10:41:00
Edirne Asker Hastanesi Şehitliği Temel Atma Töreni’nin tarihi değişti
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nin temel atma töreninin tarihinin değiştiğini bildirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çanakkale’den sonra Türkiye’nin ikinci büyük şehitliği olma özelliğini taşıyan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nin temel atma törenini Ulu Önder Mustafa Kemal’in Gazilik unvanını aldığı tarih olan 19 Eylül’e denk getirmek istediklerini ancak, bir takım gelişmelerden dolayı, 24 Eylül 2014 tarihine ertelemek zorunda kaldıklarını bildirdi. Gürkan, “64 dönüme yakın bir alan üzerinde Edirne’ye ve ecdadımıza yakışır bir şekilde, bu vatanın birlik ve beraberliğinin, bütünlüğünü temsil edecek tarzda bir şehitlik yapılacak. Bu toprak parçasını vatan yapmak için gözünü hiç kırpmadan canını feda eden ecdadımıza vefa borcumuzu ödemek, geçmişte büyüklerimiz hangi fedakârlıkları yaptığını gelecek kuşaklara anlatmak ve öğretmek açısından bu şehitliğin vazgeçilmez olduğuna inanıyorum. Edirne Asker Hastanesi Şehitliğimizin temel atma töreni 24 Eylül 2014 tarihindedir ve tüm halkımızı da açılışta aramızda görmekten mutluluk duyacağız.” dedi. Edirne Asker Hastanesi Şehitliği Temel Atma Töreni 24 Eylül 2014 saat 15:00’da, Sarayakpınar Köyü Yolu 3.km’si Kemer Dere Mevkii’nde gerçekleşecektir.