Dünya Barış Koşusu için Edirne’ye geldiler

2014-09-19 11:53:00
Dünya Barış Koşusu için Edirne’ye geldiler
Sri Chinmoy'un daha barışçıl bir dünya vizyonundan esinlenen gönüllülerin kurduğu uluslararası bir ağ tarafından organize edilen Dünya Barış Koşusu’nun Edirne ayağında, sporcuları Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan karşıladı. Dünya Barış Koşusu (Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run), 1987 yılından bu yana dünya çapında 140'ı aşkın ülkede gerçekleştirilen, barış ve dostluğu destekleyen küresel bir meşale koşusu olan ve  her iki yılda bir yapılan organizasyonda bu barış meşalesi, Avrupa, Amerika, Asya, Avustralya ve Afrika'nın birçok ülkesinde koşu eşliğinde yanmaktadır. Bu organizasyonun amacı, farklı ülkelerden, farklı kültürlere sahip, farklı dinlere inanan insanları bir araya getirip; öncelikle kendimizden başlayarak, ailemizi, şehrimizi, ülkemizi uyum ve barış içinde yaşanan bir yere dönüştürme fikrini yaymak. Kurtuluş İlkokulunda, Dünya Barış Koşusu’na katılan sporcular için düzenlenen törende, çeşitli ülkelerinden gelen 12 sporcu, öğrencilerle sohbet etti, etkinliğin amacını anlattı. Sporcuları karşılayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, barışın dünyanın evrensel kelimesi olduğunu belirterek, "Önemli olan barışı çocuklarımızın kalbine işleyebilmektir. Barış anlayışını çocuklarımıza öğretmek istiyoruz. Çocukların, büyüklerin birçok yönünü örnek almasını isteriz ama savaş konusunu örnek almasınlar. O yüzden barış, barış, barış diyoruz" dedi. Dünya Barış Koşusu Edirne ekibi sorumlusu Dipavajan Renner "Avrupa'daki birçok ülkeyi dolaştık. Şu ana kadar 24 bin kilometrelik yol yaptığımızı tespit ettik. Bu koşunun amacı insanları bir araya getirmek ve bir arada tutmaktır" dedi. Daha sonra, sporcular Dünya Barış Koşusu meşalesini öğrencilere verdi ve öğrenciler de meşaleyi elden ele dolaştırdı. Etkinliğe, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Derneği Başkanı Turan Şallı, öğrenciler ve veliler katıldı.