Din görevlileri ile yemekte buluştu

Cami ve Din Görevlileri Haftası dolayısı ile, Edirne’de görev yapan din görevlileri ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Lalezar Restaurant’ta düzenlenen öğle yemeğinde biraraya geldi. Gürkan, vatandaşlarla birebir diyalog halinde olan, camilerde görev yapan din görevlilerinin, özellikle son aylarda gündemden düşmeyen kötü madde alışkanlığı konusunda gençlerimize, rehber olduklarını ifade etti.

2014-10-23 13:35:00
Din görevlileri ile yemekte buluştu
Cami ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle düzenlenen yemeğe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Müftü Yardımcısı Mehmet Karahan, Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte, Edirne merkezde bulunan 52 camide görev yapan din görevlileri ile Kuran Kursu görevlileri katıldı. Edirne Belediye Başkanı Gürkan, yemekte yaptığı konuşmasında, Edirne Belediyesi olarak  bu yıl 52 camiden 3’ünü Edirne Valiliği’ni, 49’unu Edirne Belediyesi olarak kendilerinin kuru sistem ile temizlettiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Biz, biz derken Edirne’ye ve Edirnelilere hizmet veren herkesi kastediyorum. Edirne’de hangi makamda hangi unvan da hangi sıfatta olursa olsun hepimiz gerçekten çok değerli çok mukaddes vazife yapıyoruz. Neden,  çünkü Edirne baktığınızda insanlık tarihinin en kadim şehirlerinden, en mümtaz şehirlerinden, en müstesna şehirlerinden birisi işte böyle bir şehirde yaşıyoruz. Bu güzel şehirde farklı unvanlarla, farklı sıfatlarla görev yapmayı Cenab-ı Allah hepimize nasip etti. Bunun içinde her gün şükrediyorum. Edirneliler bana her şeyimi verdiler. Çok şeyi demiyorum, her şeyimi verdiler. O yüzden ömrümüzün geri kalanında aldığımız her nefeste her saniye de bu şehre ve bu şehrin insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizler çok değerli ve çok önemlisiniz. Çünkü yurttaşlarla, vatandaşlarla, insanlarla doğrudan birebir iletişim kuruyorsunuz. Dinimizin o güzel ahlakını, güzel faziletini insanlara doğrudan aktarıyorsunuz. Bugün geldiğimiz şartlarda ülkenin, dünya’nın içinde bulunduğu koşullarda insanlar maalesef başta uyuşturucu olmak üzere gençlerimiz, çocuklarımız birçok yanlış yola sapabiliyorlar. Bu anlamda sizin katkılarınız, sizin önderliğiniz, sizin rehberliğiniz göstericilikleriniz çok önemli. Bunu büyük bir gayretle ve büyük bir içtenlikle yaptığınızı biliyorum ama buna daha çok sarılmak lazım daha çok çalışmak lazım daha çok mücadele etmek lazım. Gençlerimizi bu içine düştükleri alışkanlıklardan kurtarmakta sizler birinci derecede önemli görevler yapıyorsunuz. Bizde Edirne Belediyesi olarak bu konulardaki mücadeleniz için sizlere her türlü katkıyı veriyoruz. Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Ben şunu istiyorum; Bu kentteki hem tarihi, hem kültürel, hem de dini anlamda en önemli öğeleri olan ibadethanelerimizin, camilerimizin biz pırıl pırıl olmasını istiyoruz. İnsanların camilere giderken ayaklarının geri geri değil ileri ileri gitmesini, koşar adımlarla gitmesini istiyoruz. Bu nedenle hem görsel anlamda, çevre temizliği, düzenlemesi, peyzajı anlamında hem de Camilerimizin içerisinde de hijyenik anlamda da insanların gitmekten mutlu olacağı bir ortam yaratmak benim Belediye Başkanı olarak asli görevlerimden birisidir. Bu yıl 52 camimizin 3’ünü Edirne Valiliği temizletti. 49’unu Edirne Belediyesi olarak biz kuru sistem temizleme ile yaptık. Önümüzdeki ay Ramazandan önce bunu yine yapacağız. Arkadaşlardan bir tanesi köy camilerimiz olacak mı dedi. Burada söz veriyorum 36 Köy camilerini de aynı şekilde yapacağız. Bu vesile ile Cami ve Din Görevlileri Haftanızı kutluyorum” dedi. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm’de, “Kurumlar beraber çalışırsa bu çok büyük sonuçlar doğurur. Bütün gelişmiş ülkelerde bütün kurumlar hep beraber çalışırlar. Çalışmak zorundadırlar. Ülke için özellikle böyle tarihi misyonu olan şehirler için bu çok çok daha önemlidir.” dedi.