Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Edirne’de idi

2014-07-14 13:12:00
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Edirne’de idi
 Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Trakya bölgesinde planladığı seçim çalışmaları dolayısıyla (12.07.2014) Cumartesi öğle saatlerinde Edirne’ye geldi. Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Bursa’dan helikopterle Edirne’ye geldi. Trakya Üniversitesi Balkan yerleşkesi helikopter pistinde Edirneliler tarafından karşılanan İhsanoğlu, seçim otobüsü konvoyu ile Edirne Belediyesi binasına gelerek Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti. İkili makam odasından bir süre sohbet ettikten sonra, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan günün anısına İhsanoğlu’na tablo hediye etti. İhsanoğlu, Belediye Binası’ndaki Atatürk Odası’nı ziyaret ederek, Belediye Başkanı Gürkan’dan bilgiler aldı. İhsanoğlu, belediye ziyaretinin ardından Edirnelilere hitap etmek için beraberindeki heyetle birlikte Selimiye Taşodalar Otel’e gitti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Meclis Üyesi Erdal Akgün İhsanoğlu’na Trakya tarlalarından toplanmış Başak demeti verdi. Burada Edirneli vatandaşlara hitaben konuşan İhsanoğlu, Trakya ve Edirne’nin Türkiye’nin tahıl ambarı olduğunu söyleyerek, buğdayın önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bizim kampanyamızın mesajı bütün alay edenlere buradan armağan olsun. Dün Celal Bayar’ın huzurunda bize verilen ekmek. İftarda 10 bin kişiyle birlikte o ekmeği bölüştük. Lokma lokma yedik. Şimdi bu bereketli tarlalardan bize verilen bu buğday başakları bakınız hepsi eğik. Neden? Çünkü mütevazidir. Çünkü doludur. Bu hem içindeki buğday daneleri bizim servetimizdir, hem de ekmeğimizdir. Ama bu olgun, eğik hali bize çok şey öğretiyor. Ben temenni ederim ki, şu tablodan herkes nasibini alsın, tevazusunu alsın.10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçmek için 76 milyonu hisleriyle değil aklıyla hareket etmeye davet ediyorum. Bu kişiyi doğru şekilde seçmezsek 5 sene çekeriz. Ve bu 5 sene içinde Allah korusun nelerle karşılaşacağımız zaten şimdiden belli oldu. İçeride ve dışarıdaki sıkıntılarımızın neler olduğu ortaya çıktı. İçerde huzursuzluk var. Neden? Çünkü hep cepheleşmeden, kutuplaşmadan bahsediliyor. İnsanlar arkadaşlarından güç alarak belirli hedeflere ulaşmak istiyor ama arkalarına aldıkları bu güç 76 milyon değil, bunun bir kısmını temsil ediyor. Peki 76 milyonun tamamı nerede? İşte bu cepheyi hep birlikte birleştirmek gerekiyor. Ayrılık gayrılık olmaması lazım. Bunun birlik ve dirlik tohumlarını ekmemiz lazım.” dedi. “BİZİM İÇİN BİR TEK BAYRAK VAR" Cumhurbaşkanlığı seçiminin diğer siyasi seçimlerden farklı olduğunu anlatan İhsanoğlu, şunları söyledi: “Biz seçimlerde milletvekili, belediye başkanı seçmiyoruz. Burada hiçbir başka siyasi partinin filaması yok. Bir tek bayrak var. O da milli bayrağımız, bizim şanlı bayrağımız başka bir şey yok. Çünkü biz milletvekili, başbakan seçmiyoruz. Biz devletimizin başını seçiyoruz. Türk Cumhuriyeti’nin ve milletimizin temsilcisini seçiyoruz. Bu seçimler bundan ibarettir. Ve o makama layık en iyi seçimi yapacağınızdan eminim." Selimiye Camiinde Namaz kılan Cumhurbaşkanı Adayı Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Trakya gezisine Kırklareli ve Tekirdağ ziyaretlerini gerçekleştirmek için Edirne’den sevgi tezahüratlarıyla ayrıldı.    Tüm Fotoğraflar için tıklayınız.