ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN “EDİRNE” RESİM YARIŞMASI KAZANANLARI ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen “Çocukların Gözünden ‘Edirne’ Resim Yarışması” sonuçları Edirne Kent Müzesi’nde yapılan Sergi Açılışı ve Ödül Töreni ile duyuruldu. İlkokul ve Ortaokul olmak üzere 2 kategoride düzenlenen Resim Yarışması’nı kazanan çocuklar İpad, Katlanabilir Bisiklet, Bluetooth Kulaklık hediyelerine kavuştu.

2023-06-15 10:35:21
ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN “EDİRNE” RESİM YARIŞMASI KAZANANLARI ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Edirne Belediyesi tarafından çocukların sanat sevgisini arttırmak amacıyla İlkokul ve Ortaokul düzeyi olmak üzere 2 kategoride düzenlenen “Çocukların Gözüyle Edirne Konulu Resim Yarışması”nın sonuçları Kent Müzesinde düzenlenen Ödül Töreni ve Sergi Açılışında açıklandı.

En iyi nitelikte örneklerin seçilerek çocuklarda resme ve sanata karşı farkındalık yaratılmasının amaçlandığı yarışmanın Seçici Kurulu’nda Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Destek Hizmetleri Müdürü İlker Yavuz, Ressam–Eğitmen Aşkın Sulku, Sanat Tarihçisi Bilal Sarıgül yer aldı.

Edirne’yi en güzel yorumlayan ve kâğıda aktaran en iyi nitelikte örneklerin seçildiği yarışmada birinci olan Filiz Okulları 3B Sınıfı Öğrencisi Timur Demir ve Meriç Koleji 5B Sınıfı Öğrencisi Meriç Bostancıoğlu  Ipad, ikinci olan 75.Yıl İlkokulu 4F Sınıfı Öğrencisi Doğa Göktepe ve Bahşeçehir Koleji 7A Sınıfı öğrencisi Eda Kahraman Katlanabilir Bisiklet, üçüncü olan Filiz Okulları 2B Sınıfı Öğrencisi Emir Demir ve  Gazi Osman Paşa Ortaokulu  7C Sınıfı Öğrencisi Doruk Güray ise Bluetooth Kulaklığın sahibi oldu. Kazananların ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu tarafından takdim edildi.

Ödül alan eserler Edirne Kent Müzesi özel koleksiyonunda kayıt altına alındı. Vatandaşlar Kent Müze’sinde yer alan Resim Sergisini 14-21 Haziran tarihleri Saat: 09.00 – 18.00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.