ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Edirne Belediye Başkanlığı, kent genelinde başlattığı altyapı çalışmalarına devam ediyor. Saraçlar Caddesi Kavşağı -Eski Camii Kavşağı’ndaki İçme Suyu Şebekesi yenileme çalışmaları tamamladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, söz konusu çalışmanın Atatürk Bulvarı boyunca devam edeceğini ve eskimiş boruların 500 mm çapındaki düktil borularla değiştirildiğini söyledi.

2023-08-17 10:46:48
ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan altyapı çalışmaları kent genelinde tüm hızıyla devam ediyor. Edirne Belediyesi bir tarafından İçme Suyu Şebekesi, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Toplama hatları yenilirken, altyapısı tamamlanan yerlerde ise üstyapı çalışmaları gerçekleştiriyor. Ekipler, sezon sonuna kadar tüm bozuk yolların asfaltlanması için büyük mesai harcıyor.

Saraçlar Caddesi Kavşağı -Eski Camii Kavşağı’nda başlatılan İçme Suyu Şebekesi yenileme çalışmaları ise tamamlandı. Bu kapsamda eski borular tertemiz, sağlıklı, kanserojen madde içermeyen 500 mm çapındaki düktil borularla değiştirildi. Bu çalışma Atatürk Bulvarı boyunca devam edecek, düktil borular, eski Carrefour kavşağından Buçuktepe’de bulunan 5 bin metreküplük depoya bağlanacak.

DÜKTİL BORULAR İLE SUYUN KALİTESİ KORUNACAK

Kanserojen madde içermeyen ve son derece sağlıklı olan Düktil boruların aynı zamanda 100 yılı aşan uzun bir ömre de sahip olduğu belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Düktil borular, yüksek çekme mukavemeti ile yüklere, basınca, vakuma ve yüksek korozyon dayanaklı, katodik koruma gerektirmiyor. İşletme maliyetinin düşük olması ve 100 yılı aşan uzun ömrü olması da düktil boruların en önemli özelliği. Ayrıca bu borular insan sağlığına uygun iç kaplama ile suyun kalitesi koruyor” dedi.

Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi ile Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki birçok sokağın asfaltlama çalışmalarının da tamamlandığını belirten Başkan Gürkan, “Bir ekibimiz hali hazırda Yıldırım Mahallemizde çalışmalarına devam ediyorlar. Bir yandan İstasyon Mahallemizde ve Fatih Mahallemizde parke taş yapım ve onarım çalışmaları sürüyor. Kaldırımları eskimiş veya yıpranmış olan bölgelerimizde zaten beton baskı kaldırım yapımına hız kesmeden devam ediyoruz. Şimdi ise asfaltlama işini biraz daha hızlandırmış durumdayız. Halkımıza verdiğimiz sözü tutacak, asfalt sezonu bitene kadar Edirne’mizin tüm bozuk yollarını onaracağız. Bu işlemlerin yanında mazgallarda da detaylı bir çalışma yürütüyoruz. Yeni yapılan yağmur suyu toplama kanalları için yapılan mazgalların bir kısmının toprak ve çöplerle dolması sebebiyle yoğun bir temizlik çalışması başlattık” dedi.