Birinci İkametini Edirne’ye taşıyan öğrenciye 120 TL destek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İller Bankası’ndan hak ettiği payı alabilmek için “İkametini Getir 120 TL’lik Kentkartını Al” uygulaması başlattı.

2015-02-16 14:24:00
Birinci İkametini Edirne’ye taşıyan öğrenciye 120 TL destek
                         Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne nüfusunun son resmi rakamlarda 150.200 olduğunu ancak Edirne’de fiili olarak 190 bin kişinin yaşadığını ifade etti. Belediye Başkanı Gürkan, Edirne nüfusunun resmi rakamı ile fiili olarak yaşayan nüfusu arasında çok büyük bir fark olduğunu ve bu fark nedeniyle de Edirne’nin İller Bankası’ndan hak ettiği desteği alamadığını söyledi. Kentin zararına olan bu durumu çözebilmek adına, “İkametini Getir 120 TL’lik Kentkartını Al” uygulamasını başlattıklarını bildirdi.             Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İkametini Getir 120 TL’lik Kentkartını Al” uygulamasındaki amaçlarını şu şekilde açıkladı: “Kent merkezinde 32.000 öğrencimiz var ama sadece 5.000 öğrencinin birinci ikameti Edirne’de. 27.000 öğrencinin ikameti ise Edirne'de değil. Bütün belediyeler merkezi bütçeden her ay resmi nüfus sayılarına göre bir pay alırlar, buna iller bankası payı denir. Buda kişi başı yaklaşık 28 lira ile 30 lira arasına bir rakamdır. 27.000 öğrencimizi 30 lira ile çarparsanız bu ayda 810.000 lira gibi bir rakam yapar ve yılda 10 trilyonluk bir rakam yapar. Şimdi biz arkadaşların ikametgâhlarını Edirne'ye taşımamalarından dolayı her ay sadece öğrenci kardeşlerimizden 800.000 lira yılda 10 trilyon lira gelirden yoksun kalıyoruz. Fakat aynı hizmeti veriyoruz. Yine 4 bin civarında askerimiz var. Ve Edirne, Lalapaşa, Havsa, Süloğlu'nun köylerinde ikameti olup Edirne'de yaşayan arkadaşlarımız var ki bunlarında sayısı yaklaşık 8.000 civarında. Tüm bunları topladığımızda 40.000’e yakın bir nüfusa iller bankasından hiçbir katkı almadan hizmet veriyoruz. Bundan şikâyetçi değilim ama bu katkıyı alamamaktan şikâyetçiyim.”             Başkan Gürkan, uygulamaya dâhil olabilmek için, Trakya Üniversitesi’nde öğrenim görmek, Edirne merkezde ikamet etmek, birinci ikametini Edirne’ye aldırma işlemini 04.02.2015 tarihinden sonra gerçekleştirmiş olmak olduğunu belirtti. Konuyla ilgili daha detaylı bilgiyi ve başvuru formunu Edirne Belediyesi’nin resmi web sitesinden (www.edirne.bel.tr) öğrenilebileceğini belirtti.    Forma DUYURULAR Bölümünden ulaşabilirsiniz.