Belediye ekiplerinin çalışmalarını bizzat kendisi takip ediyor

2014-07-16 17:34:00
Belediye ekiplerinin çalışmalarını bizzat kendisi takip ediyor
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de dün akşamdan bu yana devam eden yağışlar sonrasında, Edirne Merkez’de Edirne Belediye Başkanlığı olarak kriz masası oluşturduklarını belirtti.             Tüm-Bel Sen ile Edirne Belediyesi arasında toplu iş sözleşme törenine, ayağında çizmesi ile katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Toplantıya geç kaldığım için özür dilerim. Edirne normal bir gün yaşamıyor. Ve ben de, su baskınının yaşandığı mahallelerimizden geliyorum.” dedi.             Meteorolojinin Cumartesi gününe kadar yağış uyarısı verdiğinin altını çizen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Şehrimizin belli noktalarında, özellikle altını çizerek söylüyorum, nehir kotunun altında olan bölgelerde, su baskınları yaşanıyor. Yağış 02.00'da başladı. Sabaha karşı ekiplerimiz çalışmaya başladı. İlave pompa ve motorlar getirdik. Vidanjörler bulmaya çalışıyoruz. Şehrin her sorunlu bölgesinde ekiplerimiz müdahalesini yapıyor. Ve bölgeleri öncelik sırasına koymaya çalışıyoruz ki; çünkü aynı anda tüm bölgelere yetişemeyiz. Ben de bölgeleri gezdim, gördüğünüz gibi çizmeler ayağımda. Toplu sözleşme için belediyeye geldim ve tekrar gideceğim. Hepimiz sahada çalışıyoruz. Sorunlara daha çabuk ve ivedi şekilde müdahale edebilmek amacıyla İtfaiye Müdürlüğü'nün olduğu binada kriz masası oluşturduk. Başkan yardımcılarımızla birlikte, Su Kanalizasyon, Fen İşleri Müdürlerimizle birlikte, kriz masasında çalışmaları yakından takip ederek, Edirne Halkı’nı mağdur etmemek adına çabalıyoruz.” dedi. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Halkı’na sürekli Belediye hoparlörlerden, sosyal medyadan uyarılarda bulunduklarının altını çizerek, “Meteoroloji yetkilileri, bugün saat 18:00 gibi, şu an metrekareye 64 kg olan yağışın, 100'e çıkacağını ve Cuma ve Cumartesi de yağışın süreceğini söylüyorlar. Uzunköprü'de şu an 170 metreküp yağış var. Ciddi sel felaketi var. İnşallah can ve mal kaybı olmadan bu durumu atlatacağız.” diye konuştu.  Başkan Recep Gürkan, “Tek çaremiz var yapılaşmayı nehir kotunun üzerine taşımak ve mevcut yerlerden nehir kotunun altında kalanları hem konut ve işyeri olmaktan çıkarmalıyız ve önümüzdeki günlerde bununla ilgili ciddi tedbirler alacağız.” diyerek, son olarak şunları kaydetti: “Bu yağmurda şunu gördük. İmar uygulamalarında bana gönül koyanlar, kızanlar oluyor. Bana kimse gönül koymasın, hiç kimse kızmasın. Ben bunları vatandaşımızın gelecekte daha rahat yaşaması için yapıyorum. Bu zor kararları, bu tür sıkıntıların yaşanmaması için alıyorum ve almaya da devam edeceğim. Kooperatif Evleri'nde I.Murat Mahallesi'nde alttaki dükkânları her yağışta olduğu gibi su bastı. Vatandaşlar ne olacak başkanım diye sordu. O kotta konut ve dükkân olması mümkün değil. Oraları sığınak olarak yapılmış sonradan konut ve dükkâna çevrilmiş. Şimdi belediye başkanı olarak benim tümünün ruhsatlarını iptal etmem gerekiyor. Bu uygulama karşısında da hemşerilerim ‘Aman başkanım yapma’ diyor. Yapma ama ortada bir gerçek var. Nasıl çözeceğiz bu sorunu? Çünkü bu verilen ruhsatlar nehir kotunun altında verilmiş. Biz en küçük yağmurda metrekareye 20 kg üzerindeki her yağmurda bunu bir biçimde yaşayacağız. Ben Mayıs ayında İller Bankası ile sözleşmemi yaptım. Yağmur suyu toplama kanalları, kanalizasyon ve arıtma tesisinin projeleri şu anda çiziliyor. İçme suyu şebekesinin projesi çiziliyor. Ama ne kadar yenilersek yenileyelim nehir kotunun altında olan yerlerde, bu sorunu hep yaşayacağız. Tek çaremiz var yapılaşmayı nehir kotunun üzerine taşımak ve mevcut yerleri de nehir kotunun altında kalanları hem konut ve işyeri olmaktan çıkarmalıyız ve önümüzdeki günlerde bununla ilgili ciddi tedbirler alacağız.”