Belediye Ekipleri 7/24 taşkın bölgesinde

2015-02-05 08:32:00
Belediye Ekipleri 7/24 taşkın bölgesinde
         Edirne’de yaşanan taşkın felaketinde, Edirne Belediye Başkanlığı’na bağlı tüm birimler 7/24 taşkın bölgesinde görev yapıyor.         Meriç ve Tunca Nehirlerinin su seviyelerinin yükselmeye başlaması ile harekete geçen Edirne Belediye Başkanlığı ekipleri, Karaağaç Mahallesi ve nehir çevrelerinde yaşayan vatandaşları anında uyararak, gerekli tedbirlerin alınması için harekete geçmişti. Meriç ve Tunca nehirlerinde su seviyelerinin daha da artması ile, Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü mağdur olan Karaağaç Mahallesi sakinlerinin otellere yerleştirmeleri için gerekli koordinasyonu sağlayarak konaklama ihtiyaçlarını gidermeye devam ederken Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’de vatandaşların kalacakları yerlere ulaşımlarını gerçekleştiriyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü taşkın alanında anında müdahale gerçekleştirebilmek amacıyla hazır bekletilirken, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri de çevrede güvenlik önlemlerini alıyor.        Taşkın’ın ilk dakikalarından itibaren gelişmeleri yerinde takip eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Süreci en başından beri tüm kurumlar birlikte yürütüyoruz. Edirne Arama Kurtarma ekipleri özverili çalışmalarına devam ediyor. Ancak sorunun artık merkezi düzeyde çözülmesi gerekiyor. Edirne ve Edirne Halkı taşkın haberleri ile gündeme gelmekten yoruldu. Yunanistan sınırına paralel olarak açılarak tekrar Meriç Nehri'ne bağlanacak 12km'lik by-pass kanalı ve 185km'lik Meriç yatağının temizlenmesi ile bu durumun önüne geçilebilir. Edirne Belediyesi olarak mağdur olan vatandaşlarımızın gıda, içme suyu ve kalacak yer ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Arayan Belediye Başkanlarımıza da teşekkürlerimi iletiyorum. Şimdilik suların çekilmesini bekleyip ardından hasar tespiti yaparak zararın karşılanması için hükümete talepte bulunacağız" dedi.