Belediye ekipleri 24 saat aralıksız çalıştı

2014-07-18 11:47:00
Belediye ekipleri 24 saat aralıksız çalıştı
    Edirne Belediyesi ekipleri, yağmurun su baskınlara sebep olduğu gün, tüm ilgili birimleri ile 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürdü. Geçtiğimiz gün yaşadığımız yoğun yağmur yağışında, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye olarak bir kriz masası oluşturduklarını belirterek, bizzat kendisi belediye ekiplerinin çalışmalarını yerinde incelemiş, su baskınlarının yaşandığı evleri kendisi giderek yerinde görmüştü. Edirne Halkı’nın mağduriyetini en aza indirebilmek için, tüm belediye ekipleri 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürmüş, evlerine su basan vatandaşların evlerinden suların tahliye edilmesini için çalışmışlardı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Aniden bastıran kuvvetli yağışlar, birçok nedenden dolayı Edirne'yi göle çevirdi. Teknik ekibimin verdiği bilgiye göre, altyapı üniteleri 24 saatte metrekareye 20-24 kilogram yağışa göre hazırlanıyormuş ama dün Edirne'ye 75 kilogram yağış düştü. Özellikle yüksek yerlerde biriken sular nedeniyle, nehir kotunun altında bulunan iki noktada yoğun su baskınına uğradık. Kriz masamız 24 saat aralıksız, canla başla çalıştı. Belediye ekiplerimiz, 9 bölgemizde, yaklaşık 31 evde su boşaltma çalışması yapmış olup, bu bölgelerde ki vatandaşlarımızın evleri tek tek ziyaret edilerek, hasar tespit çalışması yapılmıştır. Bu bölgelerimizde şu şekildedir: Abdurrahman Mahallesi’nde 6 ev, Şükrüpaşa Mahallesi’nde 11 ev, Nişancıpaşa Mahallesi’nde 1 ev, Kocasinan Mahallesi’nde 6 ev, Çavuşbey Mahallesi’nde 2 ev, Babademirtaş Mahallesi’nde 1 ev, İstasyon Mahallesi’nde 2 ev, Talatpaşa Mahallesi’nde 1 ev, 1.Murat Mahallesi’nde 1 ev. Bu bölgelerimize genel olarak baktığımızda, su basan iş yeri ve evlerin birçoğunun ruhsatlarında sığınak ya da depo olarak kayıtlıdır. İmara uygun olmayan yerler ve tüm konutlar denetlenecek. İskân ruhsatı verirken bodrum katlarına dalgıç pompa koyma zorunluluğu getiriyoruz. Geçtiğimiz günkü felakette, birçok sitenin bu pompaları koymadığını gördük. Hiçbir belediye stoklarında motopomp bulunduramaz. Bizde 26 motopomp var. Belediye denetim ekipleri konutları denetleyecek, gerekli yasal işlemi yapacak. Ve son olarak, göllenen suların tamamı temizlenmiştir.” dedi.