BAŞKAN GÜRKAN, “EVLATLARIMI ENFLASYONA EZDİRMEM!”

Personelini enflasyona ezdirmemek için DİSK Genel-İş Edirne Şubesi ile yıl bitmeden ikinci kez ek protokol imzalayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Eski bir sendikacı olarak evlatlarımı enflasyona ezdirmem!” dedi.

2023-08-03 12:04:10
BAŞKAN GÜRKAN, “EVLATLARIMI ENFLASYONA EZDİRMEM!”

Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyede çalışan emekçileri, enflasyona ezdirmemek adına yıl bitmeden ikinci kez ek protokol imzaladı. Toplu Sözleşme gereği verilecek yüzde 25 zam ile en düşük işçi maaşı 13 bin 150 TL olacak iken imzalanan yeni ek protokol ile vergisi kesilmiş en düşük personel maaşı 15 bin 017 TL’ye çıkarıldı. İmzalar ise Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda belediye personelinin katılımı ile atıldı.

İmza töreni öncesinde personeline seslenen Başkan Gürkan, her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduğu ifade etti,

Kendisinin de emek mücadelesinden geldiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, bugünün ekonomik koşullarını değerlendirerek, “Ben de sizin gibi kendi geliriyle yaşam mücadelesi veren bir insanım. Piyasaları ve şartları görüyorum. Her geçen gün geçinmek daha da zorlaştırıyor. Ama eski bir sendikacı olarak emekçimi, çalışanımı, evlatlarımı enflasyona ezdirmem. Bunun için elimden gelen çabayı göstermeye devam edeceğim” dedi.

Ek protokol hakkında konuşan DİSK Genel-İş Edirne Şubesi Başkanı Seçkin Hasseli ise “Maalesef ülkemizde mevcut iktidarın yanlış politikaları, TÜİK’in açıkladığı yanlış rakamlar maaşlarımızı geçinilmez noktalara getirmiştir. Ülkede maaşlar ne kadar artsa da aldığımız ücret her geçen gün bir o kadar erimektedir. Bu durum üzerine bizler de sendika olarak Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’a ek bir protokol imzalamayı talep ettiğimizi belirttik. Sözleşmemiz olmasına rağmen sendika olarak bu yıl içinde maalesef ikinci defa ek protokol olarak bu zammı alıyoruz. Bu sözleşmenin sona ermesine bir yıl daha vardı. Biz de işçimizi mağdur etmeden, enflasyona ezdirmeden neler yapabiliriz diye değerli belediye başkanımızla konuştuk, sağ olsun kendisi de bize her zaman destek oldu” diyerek, işçinin yanında tavır koyan Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.