Başkan Gürkan, çevreci minikleri ödüllendirdi

Edirne Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü organizasyonu’nda düzenlenen, Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen programda, çevreci miniklerin ödüllerini Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan takdim etti.

2014-06-05 13:02:00
Başkan Gürkan, çevreci minikleri ödüllendirdi
Edirne Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında okullar arası düzenlenen, atık pil toplama projesi dahilinde dereceye giren çevreci öğrencilerin ödüllerini Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan takdim ederken, törene Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül, Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır, Ertuğrul Tanrıkulu ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk katıldı. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliklerinde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; doğaya atılan 1 adet pilin çevreye, bir ton çöpten daha çok zarar verdiğini, enerjisi bitmiş 1 kalem pilin çöpe atılması durumunda 600 bin litre içme suyu ve 4 metrekarelik tarım arazisini kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Başkan Recep Gürkan, “Çöpe atılarak zamanla bozulan ve gövdesinde akıntı meydana gelen pillerin içeriğinde bulunan cıva, kadmiyum ve kurşun gibi ağır metaller, hava, su ve toprak kaynaklarını kirleterek insan sağlığı üzerinde kanser, nörolojik bozukluklar, akciğer hastalıkları, beyin iltihaplanması ve kısırlık gibi olumsuz etkilere neden olmaktadır. Edirne Belediyesi olarak amacımız okullarda verdiğimiz eğitimler ve düzenlenen yarışmalar ile atık piller konusunda çocuklarımızın çevreye olan duyarlılığını arttırmaktır. Belediyemiz ve TAP Derneği ile birlikte 01 Ekim 2013- 15 Nisan 2014 Tarihleri arasında düzenlemiş olduğumuz “Atık Pil Toplama Yarışması” kapsamında Edirne Merkez İlçede bulunan 54 okuldan toplam 1285 kg atık pil geri dönüşüme gönderilmek üzere teslim alındı. Çevreye duyarlı, örnek çalışmalarıyla bize destek veren tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasında dereceye giren öğrencilerin isimleri şunlardır: “Özel Bahçeşehir Koleji’nden Sıla Su Sönmezocak, Şehit Asım İlköğretim Okulu’ndan Şevval Tuna, Plevne İlköğretim Okulu’ndan Selin Erbayraktan birinci olurken; Özel Bahçeşehir Koleji’nden Emir Gezgin, Şehit Asım İlköğretim Okulu’ndan Zeynep Yorulmaz, Plevne İlköğretim Okulu’ndan Emrecan Şengül ikinci; Özel Bahçeşehir Koleji’nden Simge Sude Dalgıç, Şehit Asım İlköğretim Okulu’ndan Muhammet Suat Ağca, Plevne İlköğretim Okulu’ndan Sena Ünat üçüncü oldular. Düzenlenen etkinlik öğrencilerin hazırladığı gösterilerle devam etti.