Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ziyareti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Edirne ziyareti kapsamında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti.

2015-03-26 15:07:00
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ziyareti
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi büyük sinagogun açılış töreni için Edirne’ye gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı da ziyaret etti. Edirne Belediye Bandosu ile karşılanan Arınç, Edirne Belediyesi’nin tarihi binasına hayran kaldığını belirtti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, Atatürk Odası’nı ve ünlü ressam Hasan Rıza’nın tabloları hakkında bilgiler aktararak, belediye binasının gezdirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kendilerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Edirne için yeni bir kazanım olan Sinagog’un kentin dünya çapındaki önemine artı bir değer katacağını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı milletvekilliği döneminden tanıdığını belirterek, “Sayın Recep Gürkan’ı parlamentodan tanıyoruz. Kendisi Edirne’nin belediye başkanlığı adaylığını tercih etti ve halkımızın da tercihleriyle, takdirleriyle belediye başkanı seçildi. Kendisinin belediye başkanlığı döneminde ilk karşılaşmamız bu nedenle, belediye başkanlığı görevini candan tebrik ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum, başarılar diliyorum, başaracağınıza da eminim.” dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Edirne denince akla büyük bir tarih geldiğini ve her yönüyle Edirne’nin destanlık bir şehir olduğunu ifade etti. Edirne’yi Sinagog gibi önemli bir tarihi yapının açılış törenine katılmak için gelmekten büyük mutluluk duyduğunun altını çizdi. Arınç, “Edirne’ye çok geldim. Meclis Başkanlığım dönemimde her yıl Kırkpınar’a geldim. Güreşe karşı ilgimden dolayı. Yaşayan en büyük geleneğimiz. Yaşayan, devam eden geleneklere ihtiyacımız var. Kırkpınar’a sadece gelmekle de kalmadım. Milletimizin irade makamı olan meclisimizin pehlivanlarımıza birer ödül vermesi gerekir diye düşündüm. İnşallah Kırkpınar gibi önemli bir geleneğimiz yüzyıllar boyu devam etsin. Bugünkü geliş amacımız bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu teröre karşıda, ırkçılığa karşıda, İslamofobi karşıda ve antisemitizme karşı da insanların farklı inançları, kültürleri, ibadet yerleri olsa da bir arada huzur ve güven içerisinde yaşayabileceği bir örnek göstermemiz lazım.” diye konuştu.   Ziyaret sonunda, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a pehlivan heykeli takdim etti.