Balkan ülkelerinden ressamlar ziyarete geldi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı, Balkan Ülkelerinden gelen 23 ressam, makamında ziyaret etti.

2014-08-21 19:09:00
Balkan ülkelerinden ressamlar ziyarete geldi
                      Balkan Kültür Sanat Eğitim ve Tanıtım Derneği Başkanı Salih Şenol ve beraberindeki Arnavutluk’tan Zaim Elezi ile Fatnis Carkanji; Bosna Hersek’ten Dzevdet Nikocevic; Azerbaycan’dan Nevai Metin; Bulgaristan’dan Kanber Kamber ile Celal Savaş; Sırbistan’dan İlda Kurbasevic, Azra HAzragic ile Nizama Brun; Kosova’dan Ethem Baymak; Yunanistan’dan Sedat İlyas; Romanya’dan Hoce Suzan Nermin; Sancak’tan Mehmet Suljevic, Eldin Suljevic ile Kerim Suljevic; Karadağ’dan Luka Soksimovic, Mariz Vemic, Mia Pejovic ile Makro Kosovic; Türkiye’den Ayhan Çetin, Aşkın Sulku, Elif Erden, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret ettiler.             “Balkan Ressamlarının Fırçasından Dört Mevsim Edirne” projesi kapsamında, 2012 yılında İlkbahar Buluşması ve 2013 yılında Sonhabar Buluşması’nı gerçekleştiren ressamlar, 2014 yılı Yaz Buluşması için Edirne’ye geldiklerini belirttiler.             Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a, projeleri hakkında bilgiler veren Balkan Kültür Sanat Eğitim ve Tanıtım Derneği Başkanı Salih Şenol, “Balkan Ressamlarının Fırçasından Dört Mevsim Edirne” projesinin 2014 yılı Yaz Buluşması sergisini 27 Ağustos 2014 tarihinde Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceklerini bildirdi. Belediye Başkanı Recep Gürkan’a yağlıboya Edirne tablosu hediye eden ressamlar, kendilerine olan desteği ve ilgisinden dolayı Başkan Gürkan’a ve ekibine teşekkür ettiler.