Atatürk'ün Mozaik Resmi Saraçlarda Açıldı

2014-09-01 14:42:00
Atatürk'ün Mozaik Resmi Saraçlarda Açıldı
Edirne’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Saraçlar Caddesinde ‘Atatürk Mozaik Resmi’nin açılışı yapıldı. , Edirne Valisi Dursun Ali ŞAHİN,  Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet ARI, , Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi BAŞTUĞ, E.T.S.O Başkanı Recep ZIPKINKURT ve E.T.S.O. Meclis Başkanı Mehmet EREN’in  yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ile vatandaş katıldı Edirne’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Saraçlar Caddesinde Atatürk Cam Mozaik Resminin açılışı yapıldı. Açılışa TC. Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN, Edirne Valisi Dursun Ali ŞAHİN, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi BAŞTUĞ’un yanı sıra Kamu Kurum ve Kuruluşları İl müdürleri ile vatandaşlar katıldı. T.C Edirne Belediye Başkanı GÜRKAN: ‘sanatçılar için en zor iş Atatürk’ün resmini nakşetmektir’ diyerek şunları kaydetti. “30 Ağustos gibi önemli bir günde Edirne Belediyesi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığı ifade etmek için mozaik Atatürk resmini yaptık. Ancak her sanat eserinde olduğu gibi bu çalışmada da elbette ki beğenen de olacaktır beğenmeyen de. Belki de sanatçılar için en zor iş Atatürk’ü resmini, nakşetmektir. Çünkü yapmaya çalıştıkları eser sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının değil bütün dünya yurttaşlarının hayranlıkla, gururla ve onurla izledikleri dünyanın gelmiş geçmiş en muhteşem en büyük devlet adamının eseridir. O yüzden sanatçılarımızı da mazur görmek lazım çünkü Atatürk’ü resmetmek kolay bir şey değil. Bu çalışmayı 5 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştiren Serdar İYİİZ’e ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Edirne Valisi Dursun Ali ŞAHİN de yaptığı konuşmasında; "Atatürk olmasaydı, kim bilir kimlerden izin alıp konuşacaktık. Eğer Atatürk, eğer bu yüce insan olmasaydı, biz bugün burada konuşabilir miydik? O bakımdan diyorum ki, ’Ne mutlu Türk’üm diyene’, ’Ne mutlu Atatürk’ün izinden gidenlere’" deyerek Serdar İYİİZ’e teşekkür etti.Fotoğraf ve Mozaik sanatçısı Serdar İyiiz, Atatürk’ün cam mozaik resmi ile ilgili çalışmasından bilgiler vererek, "Bu güzel ve anlamlı günde açılışı gerçekleştirilen cam mozaik’ten yapmış olduğumuz Atatürk resminin boyutları, 3,5 metreye 4 metredir. Atatürk resmini 3 kişinin sıkı çalışması ile 5 ayda tamamladık. Bu çalışmamda bana destek olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum’’ dedi.   Fotoğraflar İçin Tıklayınız...